Hirmagazin.eu
Főoldal » Bérletértékesítési csúcsot döntött az Operaház
Kultúra

Bérletértékesítési csúcsot döntött az Operaház

hirmagazin_2015-07-08_112828

Bérletértékesítési csúcsot döntött a Magyar Állami Operaház: a most zárult idényhez képest a 2015/2016-os évadban négyezerrel nőtt az eladott bérletek száma. 2014/2015-ös évadban 25 bemutatót, 420 nagytermi előadást és rendezvényt tartottak a két színházban.
A 2012-es bázisévhez viszonyítva ez 97 százalékos növekedést jelent, miközben ugyanilyen mértékben, csaknem kétszeresére nőtt a nézőszám is.
A jövő évadban immár biztosan 28 489 eladott bérlettel várja látogatóit az Operaház és az Erkel Színház, ám még tízféle bérlettípus váltható az Opera Értékesítési Centrumában a márciusban meghirdetett 61-ből – írják a közleményben.
Újdonságként hétfőtől vásárolható meg az úgynevezett Hatos kártya, amely a bérletváltásról lemaradt vagy az Operaházba csak alkalomszerűen eljutó vendégek érdeklődésére tarthat számot. Aki a Hatos kártyára hat teljes árú operás vagy erkeles előadást gyűjt, további hat jegyet vásárolhat 30 százalékos kedvezménnyel a teljes szezon előadásaira.
A bérletárusítás lezárásával egy időben az intézmény megnyitotta a szóló jegyek árusítását az egész évadra.
A most záruló, 2014/2015-ös évadban 25 bemutatót, 420 nagytermi előadást és rendezvényt tartottak a két színházban, amelyekben az össznézőszám 557 067 volt. A társulat japán turnéján további 25 ezer ember, a Gördülő Opera és a szabadtéti előadások, kivetítések alkalmával további tízezrek, a számos televíziós és rádiós közvetítésnek köszönhetően pedig milliók élvezhették a szezon eseményeit, a 68 féle produkciót – olvasható az Operaház közleményében.
Az intézmény erősödő közönségkapcsolata az online adatokban is tükröződik: az évad során több mint 666 ezer felhasználó összesen csaknem 7 millió oldalt nyitott meg az opera.hu-n. A 666 ezer felhasználóból 453 ezer magyar és 213 ezer külföldi user navigált az oldalra a világ minden tájáról. Egy év alatt csaknem tízezer új like-olóval bővült az Opera Facebook-oldala, és elindult az Instagram- és a Twitter-oldal is.
Az Operaház és az Erkel Színház most évadszünetet kezd, de a nyár folyamán szabadtéren három helyszínen is fellépnek a dalszínház művészei: augusztusban a Toscát játsszák a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, július 23-tól 26-ig a balatonfüredi Gyógy téren, augusztus 7-től 11-ig pedig a Sziget Fesztiválon adnak műsort.

Forrás: mixonline;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Papp László-szobrot avattak Budapesten

Edit

Már forgatják a Kincsem-filmet

Edit

ZOOM-Misszió – országos kiállítás-sorozat az elfogadás jegyében

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------