Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Bérlakásprogram helyett értékesítik az önkormányzati lakásokat a VIII. kerületben – videó

Bérlakásokat adna el az ellenzéki polgármester a VIII. kerületben, pedig ennek éppen az ellenkezőjét ígérte a kampányban – mondják a kormánypártok.

Egy általuk bemutatott előterjesztés szerint első körben nyolc bérlakást adna el a józsefvárosi önkormányzat, utána jöhetne a folytatás. A Fidesz szerint Pikó András polgármester elherdálja az önkormányzat vagyonát.

Ha győzünk, több jut a lakhatásra – ezzel kampányolt Pikó András. Az ellenzék józsefvárosi jelöltje ősszel azt ígérte, hogy felszámolja vagy legalábbis csökkenteni fogja a lakhatási szegénységet például azzal, hogy megválasztása esetén növeli a józsefvárosi bérlakások számát. Ehhez képest a Pikó András vezette önkormányzat alá tartozó Józsefvárosi Gazdálkodási Központ most üresen álló ingatlanok eladását kezdeményezte.

A VIII. kerület illetékes bizottságának balliberális tagjai csütörtökön meg is szavazták az előterjesztést. Első körben nyolc darab önkormányzati lakás elárvereztetéséről döntöttek. A beadvány szerint ezek a lakások olyan állapotban vannak, hogy azokat bérbeadás útján nem lehetne hasznosítani. Megszavazták azt is, hogy a továbbiakban az önkormányzat akár évi hatvan darab üresen álló lakást is elárvereztethet.

A kormánypártok józsefvárosi szervezete szerint viszont a Pikó András vezette önkormányzat nemcsak, hogy feleslegesen herdálja el az önkormányzati ingatlanállományt, a polgármester a kampányígéreteit is megszegte.

Egyetlen egy lakáspályázatot nem sikerült kiírni, azok az emberek, akik arra számítottak, hogy Pikó András meg fogja oldani a lakhatási gondjaikat, most azzal szembesülnek, hogy az önkormányzat még a lehetőséget sem adta meg arra, hogy önkormányzati lakáshoz tudjanak jutni, tehát látható, hogy a balliberális városvezetés nem azt csinálja, amit a kampányban megígért“– mondta Vörös Tamás, a Fidesz-KDNP kerületi frakcióvezetője. Vörös Tamás szerint gazdasági indoka sem lehet az eladásnak, mert az előző fideszes városvezetés 13 milliárd forinttal a kasszában adta át a kerületet a balliberális polgármesternek.

M1, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Civilek tiltakoznak az infótörvény módosítása ellen

info

Migránsspecifikus szakmai műhelysorozat indult Zuglóban

Géza

Orbán Viktor Tusnádfürdőn összefutott egy medvével (A cikk videót tartalmaz)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian