Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Berki Krisztiánnak bringával sem jött össze a szabályos közlekedés

Elkerülték a figyelmét bizonyos részletek.

Mindenki ezt olvassa most!

Izgalmas kérdéseket vet fel Berki Krisztián fotókkal dokumentált kerékpározása. Amint arról korábban beszámoltunk, a gépjárművezetéstől eltiltott celeb a luxusautó helyett immár nagy értékű kerékpárt hajtva közlekedik.

Legutóbb a Bors közölt róla fotókat, amint épp az Alkotás utcában teker. A lap szerint a képen egy Bianchi E-Omnia T TYPE látható alatta. Ezt a kerékpárt Bosch Performance Line CX elektromotorral szerelik, mely akár 75 Nm (a legújabb már 85 Nm) nyomaték leadására is képes, műszaki specifikációja szerint 250 watt a teljesítménye.

A bemutatott képeket látva több olvasónk is feltette a kérdést, hogy a Berki Krisztián által használt pedelec egyáltalán kerékpárnak minősül-e, vagy olyan segédmotoros kerékpárnak, amelynek vezetése járművezetői engedélyhez, bukósisak viseléséhez és érvényes gépjármű-felelősségbiztosításhoz kötött.

Mindenki ezt olvassa most!

Első látásra meglehetősen bizonytalannak tűnik a villanymotor-rásegítéses kerékpár és az elektromos robogó közti határvonal, a KRESZ biciklire vonatkozó definíciója azonban elég egyértelmű eligazítást ad. E szerint

a kerékpár olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti. A kerékpáron a kerékpárt nem hajtó személy is szállítható erre alkalmas ülésen. A kerékpáron utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhető el.

A pedelec villanymotorja csak akkor hajt, ha a rajta ülő tapossa a pedált, míg a villanyrobogó esetében a gázkar húzására indul.

EZ ALAPJÁN BERKI KRISZTIÁN EGYÉRTELMŰEN KERÉKPÁROZIK. DE VAJON SZABÁLYOSAN TESZI-E EZT?

Az irányadó KÖHÉM-rendelet szerint nem. Az ugyanis kimondja, hogy a bringát fel kell szerelni csengővel, illetve legalább az első keréken legalább két darab borostyánsárga oldalsó küllőprizmával.

Ezek nélkül a médiaszemélyiség nem biciklizhetett volna a forgalomban, még akkor sem, ha feltehetően csak a szóban forgó kerékpárt is forgalmazó üzlet előtt ment egy kört.

A legnagyobb hibát ott követte el Berki, hogy láthatóan a járdán is kerékpározott, a benzinkút előtti szakaszra hajtott fel.

Ez nem tréfa, épp a napokban gázolt halálra a járdán egy kerékpáros egy 47 éves nőt Miskolcon. A KRESZ jó okkal tiltja a járdán bringázást a 12 éven felülieknek. Az ugyanis a gyalogosoké.

index

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

El akartak rabolni egy kisfiút Pécsen

Géza

Villamossal ütközött egy autós Budapesten

Géza

Megrázó helyszíni képeken a Miskolcon kisiklott tehervonat – galéria

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------