Hirmagazin.eu
Főoldal » Béres József életéről filmet mutatnak be a Dunán
Média és szórakozás

Béres József életéről filmet mutatnak be a Dunán

A Dunán vetítik “A Feltaláló” című játékfilmet. Béres József életéről szól, és leginkább a hatvanas évek második felére és a hetvenes évek első felére összpontosít.

A Béres Csepp feltalálója akkor végezte kutatásait. Sokan támadták, a kommunisták próbálták ellehetetleníteni a munkát, de szerencsére nem sikerült – derült ki az M1 Híradójából.

A film nemcsak az immunerősítő szer megszületésének izgalmas történetéről, hanem Béres József megalkuvást nem tűrő harcáról is szól, amelyet a hatalommal vívott.

Kutatásait ugyanis a szocialista hatalom nem nézte jó szemmel. Vádolták például kuruzslással, eljárás is indult ellene, és börtönnel is fenyegették. Mindezek ellenére később sikerült szabadalmaztatni a Béres Cseppet, ami ma már hungarikum is.

A 100 évvel ezelőtt született Széchenyi-díjas kutató fia korábban arról beszélt az M1-nek, hogy

édesapja számára Magyarország, a haza és a hazaszeretet mennyire fontos szerepet töltött be, drámai életsorsa ellenére is.

Olyan időket élt a 70-es években különösen, amikor nagyon szívesen elküldték volna az országból, csak hogy tisztább legyen Béres József nélkül a levegő, és ő ezt nem tette. Számára nem átjáróház volt ez a haza, és, ha így őrzi a nemzet az emlékét különböző helyeken, akkor ez nagyon felemelő, és boldogságot adó ok” – mondta Ifj. Béres József.

A Feltaláló a Projekt Film és az MTVA koprodukciójában készült, amelyet februárban mutattak be a mozikban, nagy sikerrel. A főszerepben Gáspár Tibor látható, a feltaláló feleségét pedig Huszárik Kata alakítja.

Gyöngyössy Bence filmjének alapját a Cseppben az élet című könyv adta.

A Feltaláló című film televíziós premierje vasárnap 21 óra 10 perckor lesz a Dunán, utána pedig hatvan napig elérhető lesz a mediaklikk.hu oldalon.

A címlapfotó illusztráció.

M1

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Mihalik Enikő és Freddie a kóla új arcai

Edit

Összeomlott fellépése után Taylor Swift – milliók előtt rontotta el dalát

Edit

Kész halálos iram A szabadság ötven árnyalata teljes előzetese

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------