Főoldal » Beperelték Kövér Lászlót az újságírók mozgásterének zsugorítása miatt
Életmód hírek

Beperelték Kövér Lászlót az újságírók mozgásterének zsugorítása miatt

Az Azonnali.hu az újságírók mozgásterének zsugorítása után úgy döntött: beperli az Országgyűlés Hivatalát és Kövér Lászlót.

A lap azt írja: Kövért köti az országgyűlési törvény, amely egyebek mellett kimondja, hogy a rendelkezései sem zárhatják ki sem az Országgyűlés ülésének nyilvánosságát, sem a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit.

Az Azonnali az Országgyűlés Hivatala, mint I. rendű alperes, és Kövér László házelnök, mint II. rendű alperes ellen is keresetet indított a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon. A perben Schiffer András ügyvéd (mellesleg volt LMP-s parlamenti képviselő) képvisel minket. A keresetben a sajtóirodának az engedélykérelmet elutasító döntéseit támadjuk, és az új házelnöki rendelkezést, ami alapján ezek az elutasító döntések születtek

– olvasható a lapban, amely részletesen leírja, mit is sérelmeznek pontosan, és véleményük szerint milyen jogszabályt sért Kövér László októberben hozott döntése az újságírók parlamenti jelenlétével kapcsolatban.

Forrás: Azonnali.hu; Fotó: Horváth Péter Gyula

PS, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

FAO: Egy új év kezdete jó lehetőség új célok és tervek kitűzésére

Géza

Nyakfájdalommal ment el orvoshoz, de teljesen ledöbbent, amikor meghallotta a diagnózist! – VIDEÓ

Mazsi

Most először halt bele valaki az e-cigizésbe

Géza