Hirmagazin.eu
Főoldal » Benkő Lászlónak elege lett: elhagyná az országot az Omega tagja
Bulvár

Benkő Lászlónak elege lett: elhagyná az országot az Omega tagja

Budapest ― „Eszünkbe jutott, hogy elköltözzünk Magyarországról” – árulta el a Blikknek Benkő László (75).

A legendás Omega együttes súlyos betegségen átesett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenésze azért van elkeseredve, mert tavasszal egymást érték a razziák a Fészek Kulturális Központban, amely szorosan kötődik a billentyűshöz és fiához, Balázshoz. A nyomozók kábítószert kerestek, végezték a dolgukat, amely miatt nem is kárhoztatják őket Benkőék, ám azt sem rejtik véka alá, az állandó kiszállások, ellenőrzések és az azokat követő többtucatnyi eljárás miatt a fellépők és a vendégek is kezdtek elmaradozni, így a vállalkozás komoly bevételkiesést könyvelhet el.

– Nehéz időszakon vagyunk túl, nyilván a rendőrség munkájába nem szólhatunk bele, de furcsa volt ez az ellenőrzés-sorozat… – sóhajtott keserűen Benkő Balázs. – Több tízmillió forintot invesztáltunk a klubba, úgy tűnik, sosem térül meg.

A nyomozók több alkalommal is kábítószert kerestek a Fészek Kulturális Központban /Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán

A razziasorozattal kapcsolatban megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, amelynek kommunikációs osztálya írásban reagált:

„A rendőrök 2019. április 13-án és 14-én bejelentés alapján jelentek meg a szórakozóhelyen, mivel az ott lévők feltehetően kábítószert fogyasztottak. A kétnapos akció eredményeként a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai 47 személlyel szemben indítottak büntetőeljárást kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt” – írta a BRFK.

Benkőéket elkeserítette, hogy míg idehaza az ellenőrzések zajlottak, ők nem is voltak itthon, így tulajdonosként sem léphettek fel, az Omega-zenész európai turnéját készítették elő Angliában.

– Folyamatosan arra törekszünk, hogy megerősítsük a hazai zenei életet, de közben mindig falakba ütközünk – magyarázta szomorúan Benkő László. – Ez viszont roppant fárasztó és szomorú. Már az is felmerült bennünk, hogy fogja magát az egész család, aztán elköltözünk külföldre, mondjuk Londonba…

Ráadásul Benkőék emlékezetében élénken él, hogy balatoni szórakozóhelyük, a zamárdi Partyfészek is állandó támadások kereszttüzében állt, majd lebontották. Most úgy érzik, a Fészek Kulturális Központ került célkeresztbe.

A BRFK-tól megtudtuk, hogy 47 személy ellen indítottak eljárást a Fészekben tartott – a képen is látható – razziák után /Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán

– Erős hatást gyakorolt az emberekre a sok ellenőrzés, rengeteg fellépő mondta vissza tervezett fellépését. Roppant csalódottak vagyunk – összegzett Benkő Balázs.

Partyfészek: porig rombolva

Az ismert Balaton-parti klub, a Partyfészek szintén Benkőék érdekeltségébe tartozott. Alig két éve nagyon megviselte a zenészt, hogy számos feljelentésben támadták a több mint tíz éve üzemelő sörözőt, amelyben gyakran léptek fel vagy csak fordultak meg a hazai könnyűzenei élet ismert arcai. A telket tulajdonló helyi önkormányzat tavaly januárban döntött úgy, hogy elbontják a strand szélén üzemelő épületet – ami meg is történt.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Járai László

Hasonló hírek

Hajdú Péter új barátnője elmondta, mit szól ahhoz, hogy Sarka Katához hasonlítják

Edit

Nem mindennapi meglepetésben volt része Liptai Claudiának

Mazsi

Brutális! Fehérnemű harisnyára húzva – reméljük ezzel nem teremt divatot!

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------