Image default
Bulvár

Benkő Lászlónak elege lett: elhagyná az országot az Omega tagja

Budapest ― „Eszünkbe jutott, hogy elköltözzünk Magyarországról” – árulta el a Blikknek Benkő László (75).

A legendás Omega együttes súlyos betegségen átesett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenésze azért van elkeseredve, mert tavasszal egymást érték a razziák a Fészek Kulturális Központban, amely szorosan kötődik a billentyűshöz és fiához, Balázshoz. A nyomozók kábítószert kerestek, végezték a dolgukat, amely miatt nem is kárhoztatják őket Benkőék, ám azt sem rejtik véka alá, az állandó kiszállások, ellenőrzések és az azokat követő többtucatnyi eljárás miatt a fellépők és a vendégek is kezdtek elmaradozni, így a vállalkozás komoly bevételkiesést könyvelhet el.

– Nehéz időszakon vagyunk túl, nyilván a rendőrség munkájába nem szólhatunk bele, de furcsa volt ez az ellenőrzés-sorozat… – sóhajtott keserűen Benkő Balázs. – Több tízmillió forintot invesztáltunk a klubba, úgy tűnik, sosem térül meg.

A nyomozók több alkalommal is kábítószert kerestek a Fészek Kulturális Központban /Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán

A razziasorozattal kapcsolatban megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, amelynek kommunikációs osztálya írásban reagált:

„A rendőrök 2019. április 13-án és 14-én bejelentés alapján jelentek meg a szórakozóhelyen, mivel az ott lévők feltehetően kábítószert fogyasztottak. A kétnapos akció eredményeként a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai 47 személlyel szemben indítottak büntetőeljárást kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt” – írta a BRFK.

Benkőéket elkeserítette, hogy míg idehaza az ellenőrzések zajlottak, ők nem is voltak itthon, így tulajdonosként sem léphettek fel, az Omega-zenész európai turnéját készítették elő Angliában.

– Folyamatosan arra törekszünk, hogy megerősítsük a hazai zenei életet, de közben mindig falakba ütközünk – magyarázta szomorúan Benkő László. – Ez viszont roppant fárasztó és szomorú. Már az is felmerült bennünk, hogy fogja magát az egész család, aztán elköltözünk külföldre, mondjuk Londonba…

Ráadásul Benkőék emlékezetében élénken él, hogy balatoni szórakozóhelyük, a zamárdi Partyfészek is állandó támadások kereszttüzében állt, majd lebontották. Most úgy érzik, a Fészek Kulturális Központ került célkeresztbe.

A BRFK-tól megtudtuk, hogy 47 személy ellen indítottak eljárást a Fészekben tartott – a képen is látható – razziák után /Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán

– Erős hatást gyakorolt az emberekre a sok ellenőrzés, rengeteg fellépő mondta vissza tervezett fellépését. Roppant csalódottak vagyunk – összegzett Benkő Balázs.

Partyfészek: porig rombolva

Az ismert Balaton-parti klub, a Partyfészek szintén Benkőék érdekeltségébe tartozott. Alig két éve nagyon megviselte a zenészt, hogy számos feljelentésben támadták a több mint tíz éve üzemelő sörözőt, amelyben gyakran léptek fel vagy csak fordultak meg a hazai könnyűzenei élet ismert arcai. A telket tulajdonló helyi önkormányzat tavaly januárban döntött úgy, hogy elbontják a strand szélén üzemelő épületet – ami meg is történt.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Járai László

Hasonló hírek

Az egész világot sokkolták a vízen járó férfiak

info

Megtörte a csendet Demcsák Zsuzsa! Mindenről kitálalt!

Mazsi

Újév Budapesten

info