Image default
Külföld

Belgiumban rendőröket sebesített meg egy arabul kiabáló támadó

forrás: MTI

“Allah Akbar-t” kiabáló férfi bozótvágó késsel két rendőrnőt sebesített meg szombat délután a belgiumi Charleroi város rendőrsége előtt. A támadót lelőtték, a kórházba szállítást követően meghalt.

Belgiumban rendőröket sebesített meg egy arabul kiabáló támadó

Az Allah Akbar! (Allah hatalmas!) kiáltást hallatva rontott rá áldozataira a machetével hadonászó támadó. Az egyik rendőrnő csak könnyen sérült meg, a másik rendőrnő arcán mély vágásokat ejtett a támadó, őt kórházba szállították – közölte a rendőrség.

A súlyosan sérült rendőr operációját megkezdték – tették hozzá.
A La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap beszámolója szerint a két rendőrnő segítségére sietett egy kollégájuk. Kézifegyverével a támadóra lőtt, a torkán és a combján találta el.
A belga VTM flamand nyelvű belga közszolgálati televízió információi szerint a támadó kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

Charles Michel belga miniszterelnök Twitter-üzenetben fejezte ki együttérzését a két sérült rendőrrel és hozzátartozóikkal.
Jan Jambon belga belügyminiszter ugyancsak a közösségi oldalon közzétett üzenetében ítélte el a támadást, és közölte, hogy a fenyegetéseket elemző belga testület (OCAM) folyamatosan értékeli a kialakult helyzetet.

Charleroi Brüsszeltől mintegy 60 kilométerre délre fekszik.
Brüsszelben márciusban 32 ember vesztette életét iszlamista támadók által végrehajtott öngyilkos merényletekben. A tavaly novemberi, 130 életet követelő párizsi merényletek elkövetői közül többen is Belgiumban éltek.

 

Hasonló hírek

Neki köszönhetjük az Iszlám Államot – ez volt Obama legnagyobb hibája

Mazsi

Árvíz Romániában (+Videó)

info

Döbbenet, saját kiskorú gyermekeivel forgatott pornófilmet az ukrán férfi

Mazsi