Image default
Külföld

Belgium: Lövés végzett a migráns kisgyerekkel

Most már biztos, hogy éles lövedék végzett azzal a kétéves kislánnyal, aki pénteken halt meg, miután a rendőrök egy migránsokkal teli kisteherautót üldöztek Belgiumban.

hirekma.hu

Azt mondják, nem tudták, hogy embereket rejt a jármű csomagtere, amikor úgy döntöttek, hogy tüzet nyitnak a menekülő kisteherautóra. Azt még vizsgálják, hogy a gyilkos golyó az egyik rendőrtől származott-e, ugyanis a gyanú szerint a furgonban is volt fegyver.

Csaknem 70 kilométeren át üldözték a belga rendőrök azt a kisteherautót, amelyben harminc migráns volt. A kocsit egy autópálya pihenőben ellenőrizni akarták, mert hamis volt a rendszáma, a sofőr azonban gázt adott és menekülni kezdett, ezután vették üldözőbe.  A rendőrök végig azt hitték, hogy lopott árut szállít, ezért menekül. 30 rendőr 15 járőrkocsival csak Monsnál tudta megállítani úgy, hogy szándékosan ütköztek vele. A teherautó azonban továbbra sem állt meg, tovább száguldott. A rendőrök ekkor úgy döntöttek, lövésekkel állítják meg. Ez végül bevált.
Csak a jármű átvizsgálásakor derült ki, hogy a csomagtér 26 felnőtt migránst és 4 gyermeket rejt, köztük egy súlyosan sérült két éves gyereket, aki a kórházba szállítás közben meghalt. Az ügyészég még aznap közölte, hogy a kurd kislány nem a rendőrségi akció következtében vesztette életét. A boncolás egyértelműen bizonyította, hogy a gyermek fejlövéstől halt meg. Most azt vizsgálják kinek a fegyveréből lőtték ki a gyilkos lövedéket, a gyanú szerint ugyanis a furgonban is volt fegyver. A Híradóban megszólaló ügyész szerint alaposan ki kell vizsgálni, hogy hány irányból nyitottak tüzet.

A belga média arról számolt be, hogy a kislány anyja menekülés közben állítólag kinyitotta a jármű ajtaját és kinyújtotta a gyereket, talán azért, hogy elejét vegye a lövöldözésnek. Ezt az információt azonban eddig senki nem erősítette meg. A módszer azonban Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint sajnos nem újkeletű, elképzelhető, hogy úgy történt, ahogy a belga sajtó mondja, hiszen elmondta a Híradó kamerájának, 2015. szeptemberében Röszkénél is lehetett látni hasonló jeleneteket.

Ha bebizonyosodik, hogy a rendőr fegyverétől halt meg a kislány, a tisztet akár emberöléssel is vádolhatják.

A furgonban iraki, afganisztáni és iráni migránsok voltak. A kurd származású kislányt és családját a belga hatóságok korábban Németországba vitték, most onnan próbáltak – a csoport többi tagjával együtt – Nagy-Britanniába eljutni illegálisan. Az eset után Brüsszel központjában többen is a migránsok ellen tanúsított, szerintük aránytalan rendőri erőszak miatt tüntettek.

Forrás: M1

Hasonló hírek

Tragédia: Alvajáró 4 éves kisfiú fagyott halálra Oroszországban (Osztd meg és mondd el a véleményedet Te is! Hirmagazin.eu)

Géza

Botrány a Soros-birodalomban: öngyilkosságok, zaklatások, megalázások, diszkrimináció! Oszd meg!

Géza

Kurz: Nem elég a kvótarendszer, közös uniós határőrizetre van szükség

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------