Hirmagazin.eu
Főoldal » Belehaltak a szelfibe – az idei halállista legdurvább esetei
Tudástár - minden érdekesség

Belehaltak a szelfibe – az idei halállista legdurvább esetei

Amióta vannak kamerás mobilok, azóta létezik a szelfi fogalma, és azóta vannak olyanok, akik extrém körülmények között próbálnak magukról fotókat készíteni. Évről évre rengetegen halnak meg emiatt, és a trend 2018-ban sem változott. Sajnos.

A cikkünkben szereplő szelfik természetesen nem készültek el, és ha el is készültek volna, kegyeleti okból nem közölhetnénk őket, így ez a kép is csupán illusztráció!FORRÁS: ORIGO

Egészen elképesztő, hogy emberek milyen könnyen és felelőtlenül képesek eldobni maguktól az életet, hiszensokan láthatóan bele sem gondolnak, hogy milyen extrém veszélyeket vállalnak be,csak hogy néhány like-ot bezsebeljenek a közösségi médiában. Jöjjenek a 2018-as év eddigi legdurvább szelfibalesetei!

Medvével akart fotót…

Kezdjük rögtön az egyik legsúlyosabb, legostobább esettel. Május másodikán az indiai Nabarangpurban egy ember azt hitte, hogy a legjobb ötletegy sebesült(!!) medvével fotózkodni.A mackó viszont nem így gondolta, és darabokra tépte a szerencsétlent.

Hatalmas grizzly. Már több emberáldozata van a természetben, az állat-ember-barátkozás próbálkozásának. Hirmagazin.eu
Hatalmas grizzly. Már több emberáldozata van a természetben, az állat-ember-barátkozás próbálkozásának. Hirmagazin.eu

60 méteres zuhanás a halálba

Április huszadikán a görögországi Keratsini mellett egy tinédzserévei közepén járó fiatal fiú egy hatvan méter magas sziklára kapaszkodott fel. Úgy vélte, hogy a mögötte elterülő park kiváló háttérrel szolgál majd a Tökéletes Szelfihez. Ebben lehet, hogy igaza volt, viszont abban nem, hogy nekivágott az útnak. Felért, ott azonban elvesztette az egyensúlyát, lezuhant, és szörnyethalt. A kép sohasem készült el.

Mi értelme vonat tetején szelfizni?

Január nyolcadikán a szomszédban, a horvátországi Zágráb egyik pályaudvarán egy 14 éves srác vélte úgy, hogy mindenáron lőnie kell magáról egy különleges fényképet az új telefonjával. Felmászott egy vagon tetejére, azonban nem számolt a villamos felsővezetékekkel. Az áram viszont nem kegyelmezett, a teste állítólagúgy lángolt, mint a fáklya,és még csak megközelíteni sem tudták addig, amíg nem áramtalanították az egész szakaszt.

Thai lány és a vonat

Nem egészen egy hónappal később Thaiföldön egy 22 éves lány megpróbált egy olyan művészi szelfit összehozni, amelynek előterében ő mosolyog, közvetlenül mögötte pedig elszáguld egy vonat. Meg is találta a megfelelő helyet a bangkoki Samsen állomáson, viszonta kellő távolság megtartására nem figyelt. A sebesen haladó jármű elsodorta és maga alá gyűrte,életét már nem tudták megmenteni.

A like-okba szeretett volna belefulladni

Április harmincadikán a brazíliai Corumbá tó partján elhelyezkedő sziklákra kapaszkodott fel egy 34 éves turista. Neki is a lélegzetelállító háttér miatt volt fontos a mászás, és pont emiattpróbált minél inkább a szikla szélére kijutni.A lent állók elmondása szerint elővette a telefonját, maga felé tartotta, lépett egyet hátra, megcsúszott, még a kövek után kapott, de nem érte el őket. Zuhanás közben nekicsapódott a sziklák oldalának, és valószínűleg elvesztette az eszméletét. Ezért a vízbe érkezés után nem is próbált meg kiúszni, hanem egyszerűen megfulladt.

A halál sem választotta el őket

2018 júniusának közepén történt az eddigi legutolsó ismert szelfihalál. Portugáliában egy szerelmespár mászott fel egy harminc méter magas fal tetejére, hogy nyaralásuknak egy újabb romantikus szelfivel állítsanak emléket. Csakhogynem számoltak az erős széllel, amely nemes egyszerűséggel lefújta onnan őket.Gyakorlatilag, mintha egy tízemeletes ház tetejéről zuhantak volna le, így esélyük sem volt az életben maradásra.

Forrás: origo.hu

Hasonló hírek

Rejtélyes dolog olvadt ki az Antarktiszon, beindultak a találgatások

Mazsi

Állítólag a medencétől esett teherbe egy orosz lány Egyiptomban

info

Hullámvasúton videózott – frászt kapott attól, amit véletlenül felvett – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------