Főoldal » Bekeményít az időjárás az év végére: ennek a hírnek nem fog örülni, aki a szabadban akar szilveszterezni
Időjárás

Bekeményít az időjárás az év végére: ennek a hírnek nem fog örülni, aki a szabadban akar szilveszterezni

Napos, ám mégis fagyos idővel zárjuk az évet a jelek szerint.

Vasárnap délelőttől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, délután már jellemzően gyengén felhős, napos idő várható országszerte. Reggel, illetve délelőtt a keleti megyékben elszórtan gyenge havazás, hószállingózás még előfordulhat, majd szép lassan ott is megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, a Dunántúlon időnként viharossá is fokozódhat, délutánra azonban itt is mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között alakul. Késő estére általában 0 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőn folytatódik a vasárnap délutáni napos idő: szinte mindenhol több órára is kisüthet a nap, aztán fokozatosan észak felől változó vastagságú, főként fátyolfelhőzet érkezik, amely szűrheti a napsütést, csapadék azonban nem várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

Az év utolsó napján, főképp az északkeleti tájakon lehet köd, ennek a feloszlása után legalább néhány órás napsütés mindenhol várható. A nap során szép lassan megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. A délnyugatiról északnyugatira forduló szelet többfelé erős, elsősorban a Dunántúli-középhegység térségében néhol viharos lökések kísérik. Szilveszter éjszaka száraz, szeles, fagyos idő várható: legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -9 fok között alakul, a Kisalföldön lesz enyhébb az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 12 fok között valószínű a nyugati megyékben a magasabb, az északkeleti vidékeken az alacsonyabb értékekkel.

Szép idővel indul majd az új esztendő első napja is, a Dunántúlon kisebb felhőátvonulások miatt lehet csak kevesebb napsütés. Számottevő csapadék nem lesz, futó záporok, havas eső záporok viszont nem teljesen kizártak. A jellemzően északi, északnyugati szél a nap folyamán egyre gyengül majd. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű.

(Met.hu)

Hasonló hírek

Napközben megszűnik a havazás, estére visszatér a köd

Edit

Ajtóstól ront ránk a lehűlés: akár 11 fok is lehet a jövő héten, aztán az elmúlt 100 év egyik leghidegebb tele jön decemebrtől!

Géza

Hidegrekordok követték az első hópelyheket

Edit