Hirmagazin.eu
Főoldal » Bejelentették a kutatók: rákot okozhatnak a vezeték nélküli fülhallgatók
Technika, kommunikáció

Bejelentették a kutatók: rákot okozhatnak a vezeték nélküli fülhallgatók

Az eszközök viszonylag magas rádiófrekvenciás sugárzást bocsájtanak ki.

A tudósok egy része úgy véli, hogy a Bluetooth és a hozzá hasonló elektromágneses sugárzás egészségtelen. A téma nemrégiben a vezeték nélküli fülhallgatóknál jött elő újra, amiket azért tartanak veszélyesnek, mert viszonylag magas rádiófrekvenciás sugárzást bocsájtanak ki.

Tudósok egy csoportja már alá is írt egy petíciót, amit eljuttattak az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO): a dokumentum kilenc pontot javasol arra, hogy a veszélyes elektromágneses sugárzás hatásait mérsékelni lehessen. Ezek között a terhes nők és gyerekek fokozott védelme, a sugárzásmentes helyszínek kialakítása és az emberek szélesebb körű tájékoztatása is szerepel.

Ugyanakkor a felhívással az a gond, hogy tényként közöl egy olyan állítást, amire egyelőre nincs teljesen biztos tudományos álláspont:az elektromágneses sugárzásra érzékenyebb emberek létezését. A nem ionizáló EMF (electromagnetic fields, elektromágneses mező) káros hatásairól egyelőre nincs semmilyen olyan kutatásunk, ami teljes biztonsággal állítaná, hogy káros az emberi szervezetre.

A petíciót azonban több mint negyven ország nagyjából 250 kutatója aláírta már, ezzel részben tiltakozva az olyan eszközök használata ellen, mint amilyen a vezeték nélküli fül- és fejhallgató, vagy a többi Bluetooth-szal működő technológia.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség a “valószínűleg rákkeltő” kategóriába sorolta az EMF-et, ami néhány kutatás szerint okozhat még neurológiai rendellenességet és DNS-károsodást is – írja a 24.hu. Mindenesetre a témában több kutatásra lenne szükség, és könnyen lehet, hogy a nemzetközi irányelveket és szabályozásokat is át kellene írni. Egészen addig a petíciót aláíró kutatók azt javasolják, hogy óvatosan használjuk az ilyen eszközöket, és inkább válasszunk vezetékes fülhallgatót, ha tehetjük.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Egymilliárdot harácsoltak a hackerek

info

Péntektől fantasztikus ajándékot kapnak az egyik legnagyobb mobilszolgáltató ügyfelei! Minden ügyfél megkapja az ajándékot, semmi teendő nincs! Itt tájékozódhatsz a részletekről!

Mazsi

Ilyen kiegészítővel nem büntetik meg gyorshajtásért

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!