Hirmagazin.eu
Főoldal » Bejelentette a falusi csok részleteit Gulyás Gergely – És van itt még más is
Gazdaság

Bejelentette a falusi csok részleteit Gulyás Gergely – És van itt még más is

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hollik István kormányszóvivő ismertette a kormány döntéseit a Kormányinfón. Balog Zoltán is részt vett a szerdai ülésen.

A családpolitikai akciótervről, a plakátkampányról, a falusi csokról, egy új budapesti csarnok építéséről beszéltek. Nézzük sorban a bejelentéseket.

Új csarnok épül Budapesten

Gulyásék bejelenttették, hogy döntött a kormány két épület megépítéséről. Az egyik a dubai világkiállításra készül, illetve a magyar–szlovák kézilabda Európa-bajnokságra egy új, multifunkciós csarnokot építenek Budapesten. Ez nem minden: ennek a nagyszabású beruházásnak 2021 őszére készen kell lenni. Mindkét épület felépítését külön törvény szabályozza majd.

A falusi csok részletei

Végleges döntés született a falusi csok bevezetéséről. A falusi csokban érintett települések azok lesznek, ahol a népesség nem éri el az 5000 főt. Ezek között 100 város is van. Lesz egy olyan megszorítás, hogy azokra a falvakra vonatkozik, ahol a 2003. január 1-jei népességszámhoz képest nem éri el a 95 százalékot a mostani népesség. A népességcsökkenés itt nagyobb mértékű, mint az országos. A cél, hogy ezeket segítsük. 2031 település tartozik ebbe a körbe – közölte Gulyás.

Elmondta, a falusi csokra az általános csok-szabályok vonatkoznak:

  • új lakás építésekor, vásárlásakor a támogatás egy gyermek esetén 600 ezer
  • két gyermek esetén 2,6 millió
  • három gyermek esetén 10 millió forint
  • A támogatás a falusi csok esetében használt lakás vásárlására, bővítésére és felújítására is felhasználható.

Az új konstrukció július 1-jével, legkésőbb szeptember 1-jével lépne életbe.

A Brüsszelt kiakasztó kormányzati plakátkampány

A brüsszeli tervekről szóló kormányzati plakátkampány minden elemében tartható, pontos és igaz állításokat tartalmaz – jelentette ki Gulyás.

A miniszter úgy fogalmazott: az európai közéletnek, az Európai Bizottságnak és az Európai Néppártnak is képesnek kell lennie az önkritikára. A most véget érő ötéves uniós ciklus ugyanis szerinte úgy jellemezhető, hogy a migránsokat nem sikerült kint tartani, az Egyesült Királyságot pedig nem tudták bent tartani.

Gulyás Gergely azt is megjegyezte: Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök mindent megtett azért, hogy kizárassa a Fideszt a néppártból, és ezt most, a kampányidőszakban a nyilvánosság elé is tárta.

Forrás: Blikk.hu

Hasonló hírek

Továbbra is mindent megteszünk a magyarok egészségének megvédéséért, a gazdaság újraindításáért

Géza

Kinek olcsóbb lesz, kinek drágább.. Oszd meg!

Géza

Deloitte: a magáncsőd méltányos az adósokkal, ám terhet ró a bankokra

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!