Image default
Külföld

Beismerték: az Európai Bizottság már 20 éve Soros zsebében van

Az Európai Bizottság első alelnöke szerint előremutató a Soros Györggyel folytatott, évtizedek óta tartó együttműködés. (Brüsszel, 2018.)

A Soros Györggyel folytatott, mintegy húsz éve tartó együttműködés előremutató, az amerikai befektetővel Brüsszelben folytatott csütörtöki megbeszélésen ismételten hangsúlyt kapott a jogállamiság, a nyitott társadalmak és a demokrácia melletti határozott elkötelezettség”

– közölte Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke.

Timmermans újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a legalább két évtizedes múltra visszatekintő tárgyalások alkalmával rendszerint ugyanazok a témák kerülnek elő: hogyan lehet megerősíteni Európa egységét.

Fotó: AFP

Noha Európa felosztottsága megszűnt, valódi egyesítése még éveket vesz igénybe”

– mondta fel a kötelező leckét Timmermans, utalva ezzel az Európai Egyesült Államok kiépítésére és a nemzetállamok lebontására. Aláhúzta: ez nagy feladat, s Európa megosztottságának felszámolása mellett kötelezte el magát Soros György is.

A megbeszéléseken előkerülnek a közép-, és kelet-európai, valamint a nyugat-balkáni események mellett a nyugati országok helyzete is, és az, hogy ezek esetében milyen eredményeket szeretnénk elérni”

– fogalmazott. Timmermans szerint ez történt ma reggel is, ahogy már sok-sok éve mindig.

Fotó: AFP

Forrás: 888.hu

Hasonló hírek

Óva intik lányaikat a német szülök, hogy ne álljanak meg muszlim férfiaknak!

Edit

Görögországba tartó bevándorlókat támadtak meg

info

Putyin megtizedelte az ISIS sorait Szíriában + VIDEÓ!

Edit