Főoldal » Beijedt az MLSZ: pontlevonás fenyeget?
Sporthirek

Beijedt az MLSZ: pontlevonás fenyeget?

Üze­net a ma­gyar szur­ko­lók­nak. Dzs­u­dzsák sza­vai a keddi UEFA-dön­tés­nek is szól­hat­nak.

Hiába nagyon is pozitív az összkép – drukkereinket csodálja a fél világ! -, a magyar szurkolók marseille-i inváziójának árnyoldala is volt. Az még hagyján, hogy páran kórházig itták magukat, de hat személyt őrizetbe is vettek. Az eddigi kisebb balhékat remélhetőleg megússzuk pénzbüntetéssel, de a sorok között olvasva sejthető: ha a továbbiakban is okot adunk a fegyelmezésre, nagyobb lehet a baj!

Beijedt az MLSZ: pontlevonás fenyeget?
Dzsudzsák és az MLSZ megelőzné a nagyobb bajt (Fotó: MTI fotó)

„A válogatott és a kapitány, Dzsudzsák Balázs is azt kéri a tábortól, hogy továbbra is példaértékű szurkolással, a sportszerűség határait betartva buzdítsa a válogatottat.

Súlyos, erőszakos, rasszista esemény után súlyos büntetést kaphat a szövetség, és a magyar válogatott, amely a csapat szereplésére is hatással lehet

– írja állásfoglalásában az MLSZ.

Az UEFA fegyelmi bizottsága kedden dönt a büntetésről. A magyar szövetség nyilván már ezt a döntést is igyekszik tompítani azzal, hogy mindent megtesz a szerdai magyar-portugál meccs biztonságáért. Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya kér sportszerű biztatást a szurkolóktól.

Beijedt az MLSZ pontlevonás fenyeget 1
Ennek a büntetéséről is dönt kedden az UEFA (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

A szavaiból – a pályán elért eredmények hangsúlyozásából – azonban az is kivehető, hogy a továbbiakban akár pontlevonástól is tartanunk kell?

„Arra kérünk mindenkit, hogy ugyanígy, közösen vívjuk meg a következő csatákat is, de úgy, hogy a lelátón történtek még a legszigorúbb döntéshozók számára se adjanak lehetőséget büntetés kiszabására, vagyis

kizárólag a pályán elért eredmények határozzák meg azt, hogy hogyan zárjuk majd ezt az Európa-bajnokságot.

Szerda este ismét találkozunk Lyonban”

– fogalmazott Dzsudzsák Balázs.

Az Eb utolsó csoportköre előtt a magyar csapat 4 ponttal vezet Izland és Portugália (2-2), valamint Ausztria (1) előtt. Válogatottunk szerdán (18.00, Lyon), Cristiano Ronaldóék ellen akár egy vereséggel is jó eséllyel továbbjut a nyolcaddöntőbe.

 

 

Hasonló hírek

Felfüggesztették a FIFA-főtitkárt

info

A csúcsra ért a címvédő Kobajasi

Géza

Itt az igazság, Schumiról beszél a jó barát

Mazsi