Hirmagazin.eu

Behálózzák Európát a zártan élő muszlim közösségek

 Aktuális hírek
  • Te jó ég! Így teszi tönkre a fogkrém a spermát HirdetésTalán nem is hinnéd, milyen sokat árthatnak a tisztálkodószerek a hímivarsejtek egészségének. Egy friss kutatás rávilágított, hogy a spermiumok számát, alakját DNS-ét is befolyásolják. A kutatás során 325 férfitől vettek...
  • Elárulta születendő gyermeke nevét Debreczeni Zita HirdetésEsküvőjük óta a trónörökös kérdés is napirendi ponton van a sztárpár életében. Már a nevet is kiválasztották. Néhány hónappal ezelőtt, Olaszországban mondták ki a boldogító igeneket Debreczeni Zita és Gianni....
  • Új dizájnerdrog pusztít HirdetésTöbb embert eszméletlen állapotban szállítottak kórházba hétvégén. A rendőrség azt gyanítja, hogy újfajta pszichoaktív drog van terjedőben. A kábítószerek terjesztői mindig újabb és újabb ártalmas portékával kábítják a fiatalok –...
  • George és Amal Clooney egymillió dollárt adományozott a gyűlölet elleni küzdelemre HirdetésGeorge és Amal Clooney egymillió dollárt adományozott a gyűlölet és a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemre. A hollywoodi sztár és humanitárius ügyekkel foglalkozó ügyvéd felesége a Southern Poverty and Law Center...
  • Hároméves megállapodást írt alá a Szent István Egyetemmel az ENSZ szervezet HirdetésGödöllő, 2017. augusztus 23. – A gödöllői székhelyű Szent István Egyetem és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) Budapesten található Európai és Közép-Ázsiai Irodája eddigi eseti együttműködését egy hivatalos egyetértési megállapodás váltja fel. A megállapodás,...

Behálózzák Európát a zártan élő muszlim közösségek

A belga rendőrség által közreadott, a biztonsági kamera felvételéről készített kép, amelyen három gyanúsított látható a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren. (MTI/AP/Belga rendőrség)

Behálózzák Európát a zártan élő muszlim közösségek
március 23
08:40 2016
Hirdetés

forrás: Kossuth Rádió/180 perc

A polgári elhárítás, valamint a katonai titkosszolgálat volt főigazgató-helyettese, Horváth József szerint az európai politikai elit nem vette tudomásul, hogy az erős migrációs nyomás olyan szakmai kihívásokkal szembesíti a titkosszolgálatokat és rendőrséget ami teljesen eltér a napi rutintól, a migrációs válság kicsúcsosodása után pedig várható volt, hogy a terrorveszély megnövekszik.

Belgiumban már hetek óta fokozott készültségben voltak a biztonsági erők, ennek ellenére a terroristák mégis sikeresen hajtottak végre egy terrorakciót, amelyről elmondható, hogy egy, egyszerűen végrehajtott akció volt, hiszen taxival érkeztek, és egyszerűen betolták az előcsarnokba a robbanóanyagot – mondta el Horváth József, a polgári elhárítás, valamint a katonai titkosszolgálat volt főigazgató-helyettese a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Őt keresik a reptéri merénylők közül

A belga rendőrség által közreadott, a biztonsági kamera felvételéről készített kép, amelyen három gyanúsított látható a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren. (MTI/AP/Belga rendőrség)

Horváth József kifejtette: a párizsi merényletekről készült 56 oldalas jelentés szerint az akkori akciónál semmiféle titkosított kommunikációs csatornát nem használtak az elkövetők, hanem eldobható mobilokkal beszéltek egymással.

Ez megnehezíti a terrorakciók a technikai úton való felderítését – fűzte hozzá.

Hallgassa meg a beszélgetést a Kossuth Rádióban!

Látható továbbá, hogy sem Párizsnál, sem Brüsszel esetében nem tudtak érdemi információkat szerezni a titkosszolgálatok, és ez Salah Abdeslam elfogásáról is elmondható, hiszen korábban azt mondták, Szíriába távozott, most pedig kiderült, hogy egy lakásban bujkált a családjánál – hangsúlyozta a volt főigazgató-helyettes.

Azzal kapcsolatban, hogy belga kormányfő a merénylet után azt mondta: „megtörént, amitől tartottunk”, Horváth József úgy fogalmazott: szinte várható volt az Európában történtek, illetve a migrációs válság kicsúcsosodása után, hogy a terrorveszély megnövekszik.

Az Európai Unió megszokott élete az elmúlt 10 hónapban fenekestül felfordult – hangsúlyozta.

Behálózzák Európát a zártan élő muszlim közösségek

(MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert)

Horváth József szerint azok a zártan élő muszlim közösségek, ahol radikális nézeteket vallók is el tudnak rejtőzni, már behálózzák Európát.

Az európai politikai elit nem vette tudomásul, hogy az erős migrációs nyomás olyan szakmai kihívásokkal szembesíti a titkosszolgálatokat és rendőrséget ami teljesen eltér a napi rutintól – húzta alá, hozzátéve, hogy ezáltal megnőttek a feladatok, ehhez azonban nincs megfelelő technika, pénz és ember.

Egy-egy jó titkosszolgálati szakember kiképzése azonban évek munkája – húzta alá Horváth József.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Hirdetés
photographer-banner_468
loading...
tűzvédelem

Kövessen minket!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Értékesítő állások

Hirdetés
Hirdetés

Hirdessen felületeinken

Google fordító

MTI

mti felhasználó a hírmagazin
WordPress Lightbox