Image default
Otthon, lakberendezés, kert

Befőttesüvegek praktikus szerepben

Elfogyott a lekvár, a savanyúság vagy a mustár? A kiürült üvegeket nehogy kidobd, mert otthonod szinte minden szegletében hasznukat veheted, persze megszépítve. Ráadásul a legtöbbjük elkészítéséhez félórácska sem kell.

Befőttesüvegek praktikus szerepben

Kézimunkának

Kisolló, varratbontó, mérőszalag és néhány spulni cérna elfér ebben a karcsú üvegben, amelyet gombos-tűpárna koronáz meg. Mostanság divatos a vintage stílus, ezért biztos könnyen találsz ilyen régimódi képecskékkel díszített csomagolópapírokat vagy képeslapokat, de az internetről is letölthetsz hasonlókat. Dekupázs- vagy kétoldalú ragasztóval simítsd fel. Az üveg tetejére ragassz félbevágott szivacslabdát, és feszíts rá egy vászonkorongot, körben ragaszd meg. Már csak át kell kötnöd szalaggal.

Barkácsolóknak

Ha a párod szívesen fúr-farag, lepd meg egy tárolókészlettel. A kis üvegekben rendszerezve, jól átláthatóan tarthatja a sok különböző méretű szeget, csavart, alátétet és minden mütyürt, amit összegyűjtött az idők során. A szetthez a bébiételes üvegek a legjobbak Fémtetejükre univerzális ragasztóval rögzíts egy-egy mintadarabot a kincsekből, majd fesd vagy fújd le a tetőket metálszínű akrillal.

Ezernyi apróságnak

A gúnya is lehet árulkodó, amit az üvegre adsz. Az egyiket színes kenderzsineggel tekertük be, előtte simítottunk rá néhány csík kétoldalú ragasztószalagot. Amikor körbeértünk, gombokat fűztünk a zsinórra díszítésképpen. A drótos változat is hasonlóan készült, de alumíniumszállal és egész vékony ékszerdróttal körbevéve. A felfűzött gyöngyök alatt érdemes megcsavarni a huzalt, hogy ne csúszkáljanak a szemek

Szépségtár

A fürdőszoba polcán vagy a hálószobában is helyet kaphat a sminkkellékeket őrző tároló. Ehhez jól illik a gömbölyded mézesüveg, bár választhatsz más formát is. A lényeg, hogy legyen valamivel alacsonyabb, mint az ecsetek, szemceruzák, szempillaspirálok hossza, hogy ezek kilógjanak belőle. A belsejét fehér vagy gyöngyházszínű akrillal festheted ki, a külsejét pedig stílszerűen körömlakkal díszítheted. A csillogó lakkok ecsetei szinte kínálják magukat, hogy pöttyözz velük. Ha van három-négy különböző színed, ilyen légiesen mintázhatod velük az üveget.

Hangulatfények

A különböző színben kapható kontúrmatricák a villámgyors megoldások híveit biztosan megihletik. Elég az üvegre simítanod néhányat, máris míves mintázatú mécsestartóvá válik a kezed alatt. Jobban érvényesülnek a cirkalmas minták, ha az üveg belsejét gyöngyházszínű akrillal lefested. A kontúrok sablonként is használhatók: miután felragasztottad ezeket, fesd át transzparens üvegfestékkel az edény külsejét, hagyd szikkadni, majd húzd le a matricákat. A mintázaton átüt majd a derengő fény. Az üvegek tetejére ragassz domborítással díszített, hullámosra vágott, vékony fémlemezcsíkot.

Csillogó vázák

Ennél a technikánál az üveg formája mutatja meg, milyenek legyenek a minták. Oldalának a celláit fesd le fémszínű akrilfestékkel, de csak egyenként, hogy azonnal megszórhasd hasonló árnyalatú csillámporral, így az apró szemcsék beleragadhatnak a festékbe. Ha egy rész kész, folytasd a következővel. Ha túlhúztad az ecsetet, vattapálcikával korrigálhatod a széleket. Jól mutatnak az üvegekben a fehérre festett, száraz ágak, amelyekre szintén hinthetsz némi glittert.

 

Forrás: delina

Hasonló hírek

Így lesz újra ragyogó az összes serpenyő és tepsi!

Mazsi

Bírd ki és öntözd így a szobanövényed

info

Látványos papírdekorációk, amikkel feldobhatod a lakásodat tavasszal

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------