Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Bedrogozva vezetett, megölt két ártatlant Sárospataknál! Oszd meg!

A bedrogozott férfi áttért a szembejövő sávba és fékezés nélkül frontálisan ütközött egy autóval.

Jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság azt a férfit, aki két vétlen ember halálát okozta azzal, hogy kábítószer hatása alatt vezetve autóját, fékezés nélkül belerohant a szemben haladó járműbe – ismertette a döntést a Miskolci Törvényszék az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az eset 2017. november 5-én történt a 37-es számú főúton. A férfi egyedül autózott Sárospatak felé, amikor minden előzmény nélkül áttért a menetirány szerinti bal oldalra és fékezés nélkül frontálisan összeütközött a szemből érkező autóval. A vétlen autó sofőrje a fékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. Az autóban négyen ültek, ketten a helyszínen életüket vesztették. A sofőr és a negyedik utas nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottat hat évre eltiltotta a közúti járművezetéstől is.

Az ítéletben kitértek arra is, hogy nemcsak az ittas vezetés, hanem a kábítószer hatása alatti járművezetés is bűncselekmény, mindkét szer fogyasztása jelentősen növeli a baleseti kockázatot, hatásukra növekszik az észlelési idő, és tompulnak a reflexek.

Forrás: faktor.hu

Hasonló hírek

Vonattal ütközött egy autó Ágfalván, áll a vasúti forgalom

Edit

Meghalt az M1-es autópályán balesetet szenvedett kamion sofőrje

info

„Személyesen kérek bocsánatot az elgázolt kislánytól” – Megszólalt a sofőr, aki az autójával nézőket sodort el Tótkomlóson

Mazsi