Főoldal » Bécsben már minden második bűnelkövető bevándorló
Külföld

Bécsben már minden második bűnelkövető bevándorló

Az idei félévben a statisztika azt mutatja, hogy Ausztriában kevesebb bűncselekmény történt, mint a tavalyi rekordnak számító évben. A szakemberek szerint még sincs ok az örömre, mert egyre több nem osztrák állampolgár követ el bűncselekményt.

228.887 esetben indított eljárást az osztrák rendőrség bűncselekmény elkövetésének gyanújával 2018. január 1. és június 17-e között. 10 százalékos a csökkenés a tavalyi adatokhoz képest, de egyre több nem osztrák állampolgár követ el valamilyen bűncselekményt országszerte. Az idei év első félévében például a 135.520 őrizetbe vett emberből 40 százaléknyi külföldi.

Ennél is riasztóbb, hogy Bécsben ugyanez az arány már meghaladta az 50 százalékot is.

A leggyakrabban elkövetett bűncselekmények közé tartozik a testi sértés, a rablás és a drogbirtoklás. A külföldi állampolgárok közül a legtöbb eljárás román gyanúsítottak ellen indult idén, őket követik a németek, szerbek, törökök és afgánok, majd a hatodik helyen a magyarok. Honfitársaink 2460 esetben vétettek az osztrák törvények ellen.

A migránsok között toronymagasan vezetnek az afgánok, őket jóval lemaradva a szírek, nigériaiak, irakiak és szomáliaiak követik.

Herbert Kickl belügyminiszter szerint az idegen bűnözők aránya rémisztően nagy, ezért szigorítások mellett döntött a kormány. A részleteket várhatóan szeptemberben, a nyári szünet után teszi közzé az osztrák belügyminisztérium.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Franciaország feszülten figyel

Edit

Egy felmérés szerint a törvényhozás és Donald Trump nem tesz eleget a tömegmészárlások megakadályozásáért

Géza

Merkel erősítené bevándorláspárti tábort

Géza