Hirmagazin.eu
Főoldal » Barabás Évi és Gundel-Takács Gábor szemésznél jártak
Életmód hírek

Barabás Évi és Gundel-Takács Gábor szemésznél jártak

Hazánk két népszerű műsorvezetője, Barabás Évi és Gundel-Takács Gábor ellátogattak egy szemészhez, hogy kiderüljön, mennyit romlott a szemük az elmúlt időszakban.

hirmagazin_2015-09-29_140230A hírességek egy kis bolondozással oldották a feszültséget: egymás látását is ellenőrizték egy speciális szemüveg segítségével. A szakorvos elvégezte a rutin vizsgálatokat és ellátta életmód tanácsokkal a műsorvezetőket.

Barabás Évi és Gundel-Takács Gábor mindketten egészségtudatosan élnek és odafigyelnek arra is, hogy minden évben részt vegyenek a szemészeti szűrésen. Ennek ellenére feszülten érkeztek a vizsgálatra, ám az aggodalmukat sikerült egy kis viccelődéssel legyőzniük: kipróbálhatták a szakorvos speciális vizsgálószemüvegét. A műsorvezetők végül beültek a vizsgálószékbe és válaszoltak Dr. Nagymihály Attila szemész főorvos kérdéseire, aki a látásromlásukról kérdezte őket.

„Akkor kezdtem gyanítani, hogy rossz lehet a szemem, amikor körülbelül két évvel ezelőtt a mosóporon lévő használati utasítást nem tudtam már elolvasni. Ezután állapították meg, hogy az olvasáshoz szükségem van szemüvegre, és bár nem volt egyszerű ezzel szembenéznem, az életemet a szemüveg nagyon megkönnyítette” – mesélte Évi, akinek olyan a szeme, mint a vadászpilótáé, távolra tökéletesen lát és edzi is szemét ennek érdekében szemtornával. Gundel-Takács Gábor azonban már sokkal régebben éli a szemüvegesek mindennapjait. „Körülbelül húsz éve történt, hogy egy közvetítés alkalmával két játékost folyamatosan összekevertem. Kiderült, hogy mindezt a látásromlás okozta. Állandóan szemüveget kell viselnem azóta, amely segít a távol- és a közellátásban is. Rendszeresen járok ellenőriztetni szemeimet, mivel az életem az olvasáshoz és a tévénézéshez köt” – számolt be a műsorvezető, akinek az évek alatt szerencsére csak egy kicsit romlott a szeme.

A főorvos ezt követően látásvizsgálatot, szemnyomásmérést és szemfenék vizsgálatot is végzett a hírességeken – az utóbbi kimutathatja a cukorbetegség szövődményeit, amely Évit veszélyezteti különösen, mivel a családjában is voltak diabéteszesek. Szerencsére a szakember mindent rendben talált és megállapította, hogy Évi és Gábor állapotuknak megfelelő szemüveget hordanak. Ezt követően a műsorvezetők tippeket is kaptak, amelyek segítségével sokat tehetnek azért, hogy látásuk ne romoljon.

„Eddig is igyekeztem egészségesen étkezni, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani és megfelelő mennyiségű folyadékot inni, ahogy a doktor úr is tanácsolta” – mondta el Gábor, aki odafigyel arra is, hogy munka közben néha pihentesse szemeit.

Barabás Évi erős napsütésben vagy havas környezetben a szakorvos tanácsára igyekszik majd mindig megfelelő UV védelemmel ellátott napszemüveget viselni és látását A-vitamint, E-vitamint és szemvidítófű kivonatot tartalmazó étrend kiegészítő szedésével is támogatni. A szabadban azonban sokat tartózkodott eddig is.

„Minden nap egy órára kimegyek és intenzíven gyalogolok, futok az erdőben személyi edzőm, Hugó irányításával – ő a tíz kilós kis terrier keverékem. Megváltoztatta az életemet és ráébresztett, hogy ki kell mennem a természetbe, mivel a napjaimat általában zárt helyiségekben töltöm. Fontosnak tartom, hogy távolra nézve erősítsem szemem rugalmasságát is, mivel a mindennapokban óriási probléma, hogy általában két-három méternél nem kell messzebbre néznünk” – mesélte a műsorvezető, akinek édesanyja negyven éves korában szenvedett stroke-ot, így fokozottan oda kell figyelnie egészségére.

Forrás:  debmedia;

 

Hasonló hírek

Tanulságos kísérlet az emberi segítségnyújtásról

info

Ezért akarod tudni a részleteket, ha a párod megcsalt!

Mazsi

New COVID-19 Law Lab to provide vital legal information and support for the global COVID-19 response

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!