Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

„Bár én haltam volna meg, nem apu” – Megszólalt a nyírbátori robbanás áldozatának fia: így tudták meg, mi történt az üzemben

Elképesztő bűz terjeng a Bátortrade Kft. városszéli telephelyén. A kapun fekete zászló leng, odabent a hatalmas betontartályok között rendőrök, tűzoltók helyszínelnek, a levegőben drón méri fel a szerdai metángázrobbanás okozta károkat.

Csupán ennyi emlékeztet a három halálos áldozatot követelő tragédiára, miközben a város túlsó felén, a szegénysoron jajveszékelve gyászolnak a hozzátartozók.

Andor tartja a lelket a család nőtagjaiban: a férfiak odavesztek a robbanásban/Fotó: Zsolnai Péter Andor tartja a lelket a család nőtagjaiban: a férfiak odavesztek a robbanásban/Fotó: Zsolnai Péter

– Szerda délben azzal hívott a férjem, hogy megy le a tartályba dolgozni. Arra kért, hogy ne felejtsem el bevenni a gyógyszereimet. Dehogy gondoltam arra, hogy ezek az utolsó szavai hozzám – zokogta a Blikknek Szilágyi Andorné Erzsike. – Tíz perccel később a főnöke, Imre kétségbeesve telefonált:

Erzsike, hol van az urad? Nagy baj történt, berobbant a biogáz.” Megpördült velem a világ! Hiszen a férjemmel épp a napokban készültünk megünnepelni az ötvenedik születésnapját. Már szerveztem neki a bulit, nagyon várta a tortavágást. Most pedig a temetését intézzük – fúlt el az asszony hangja. – Személyesen várjuk a cég tulajdonosát és vezetőit, akik még csak fel sem hívtak bennünket, hogy részvétet nyilvánítsanak.

Magába roskadva ül a konyhában a tragikus sorsú férfi fia, ifjabb Szilágyi Andor. Az édesapját, az unokaöccsét, Józsit és a nagybátyját, Józsefet is gyászolja.

– Bár én haltam volna meg, nem apu – kesergett a 25 éves fiatalember. Nemrég még én is annál a cégnél dolgoztam. Segédmunkások voltunk, amikor a főnökök azt kérték, hogy takarítsuk ki az iszapot a tartályokból, azt is megcsináltuk. Mindössze 140 ezer forintot kaptunk az életveszélyes munkáért. De elegem lett belőle és nemrég felmondtam. Ennek köszönhetem az életemet.

A tartálynál volt a robbanás, három ember vesztette életét/Fotó: Zsolnai Péter A tartálynál volt a robbanás, három ember vesztette életét/Fotó: Zsolnai Péter

A családja nem érti, hogy idősebb Szilágyi Andor miért nem gumicsizmában, hanem bakancsban ment le a 14 méter mély betontartályba, ahol térdig ért az elpusztult állati maradvány. Az sem világos számukra, hogy az ebből keletkező biogáz vagy a robbanás ölte meg a családfőt. Úgy tudják, az áldozatok teste egyben maradt, de mindannyiukat megégve hozták a 12 méter mély betonkatlanból a felszínre.

– Rejtély, hogy mi okozta a robbanást, ugyanis se apu, se a testvére, József, se a fia, Józsi nem dohányzott. Még öngyújtójuk sem volt – szögezte le ifjabb Szilágyi Andor. – Állítólag a tartály tetején valaki hegesztett, de akkor mi lett azzal az emberrel?

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: 06 o Nyirbator4-ZSP

Hasonló hírek

Megdöbbentő, bosszantó és tragikus! .. A baloldali Hírklikk hírportál álinterjút közölt Orbán Viktor Miniszterelnökkel – Büntető feljelentés lehet belőle.. (Az álinterjú változtatás nélkül a lap alján!)

Géza

Újabb kiskorú gyermek tűnt el! Oszd meg, segítsük ezzel is a keresést! Hirmagazin.eu

Géza

Életet mentettek siófoki rendőreink! Köszönjük!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------