Image default
Külföld

Bannon: Orbán és Salvini a két legfontosabb európai politikus

Donald Trump korábbi főtanácsadója a spanyol El País napilapnak adott interjújában kifejtette, hogy Európa élvonalában jelenleg Orbán Viktor és Matteo Salvini áll

Donald Trump korábbi főtanácsadója a spanyol El País napilapnak adott interjújában kifejtette, hogy Európa élvonalában jelenleg Orbán Viktor és Matteo Salvini áll, továbbá hogy a nemzeti pártok hamarosan nagy győzelmet arathatnak a globalista erőkkel szemben.

Az amerikai elnök egykori politikai tanácsadója jelenleg Rómában él és dolgozik. Steve Bannon szerint a Salvini vezette Liga továbbra is szárnyalni fog a választásokon. A politikai tanácsadó elmondta: a májusi európai parlamenti választás sorsdöntő lesz. Úgy látja, hogy a nemzeti szuverenitást támogató oldal előre fog törni, továbbá szerinte az Európai Parlament (EP) mandátumainak harmadát nyerhetik el a nemzeti, bevándorlásellenes pártok – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. 

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Matteo Salvini olasz belügyminiszter
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Bannon az Európai Egyesült Államokról is beszélt. Az Európai Egyesült Államok eszméjének kitalálói azt szeretnék, hogy a nemzeteket adminisztratív egységekké alakítsák át, és ezzel elvegyék a szuverenitásukat. Macron és a globalisták bevándorlókat és közös hadsereget akarnak – hangsúlyozta.

Elmondta, hogy rendszeresen beszél a Liga politikusaival, és Salvinivel is nagyon jó kapcsolatot ápol. Orbán Viktor és Matteo Salvini ma a két legfontosabb európai politikus – emelte ki később. Steve Bannon az interjúban elmondta, az általa korábban megálmodott egységes európai mozgalom élére Orbán Viktor és Matteo Salvini lenne a logikus döntés.

origo

Hasonló hírek

Évente egymillió életet menthet meg a Párizsi klímaegyezmény.. Oszd meg!

Géza

Válságban a közösségi oldalak királya, Zuckerberg hallgat

Mazsi

Fél város üldözte az elszabadult elefántot Indiában – VIDEÓ

Mazsi