Image default
Életmód hírek

Bankszámlád van? Akkor most rossz hírt kaptál! 3-szoros árat fogsz fizetni!

A banki költségek, bankszámla vezetés sosem volt a legolcsóbb dolgok egyike és sokan bizony feleslegesnek tartjuk, hiszen a bank használja a pénzünket és még mi fizetünk ezért? Hát érdekes de így van!

Az utóbbi 5 évben másfélszeresére nőttek a bankszámlával kapcsolatos költségek.Mióta bevezették a tranzakciós illetéket azóta a bankszámlások csak fizetnek, fizetnek és fizetnek.A legjobban az utalások drágultak meg, ami nem is csoda hiszen ezt használjuk a legtöbben, méghozzá nap, mint nap!

A KSH adatai alapján 2018. februárjában körülbelül háromszor annyiba kerül 25 ezer forintot átutalni egy bankszámláról, mint hat évvel ezelőtt. -írja az enpenzm.hu.

Hogyan spórolhatunk egy kevéskét mégis! Pár éve bevezették a pénzügyi rezsicsökkentés jegyében a havonta 2 – szeri ingyenes készpénz felvételt, aminek keretében 150 ezer forintos limittel havonta 2 alkalommal ingyen vehetünk fel pénzt a bankautomatából! Ez csak a lakosságra vonatkozik, a vállalkozók nem kaptak ilyen könnyítést!

Az inflációval sajnos a banki költségek is jelentősen megnőttek, sokan vannak akik igen jelentős drágulást tapasztalhattak a bankjuknál.

Míg a tranzakciós illeték mellett bevezetett 150 ezer forintos ingyenes felvételi lehetőség akár 0 forintra redukálta 50 ezer forint atm-kivételi költségét, addig korábban az átlagos 103 forint helyett 2013 végén 514 forint is lehetett. Egy rosszul megválasztott bankszámla esetében pedig 1200 forint is lehetett ez a költség – írja a lap.

DE VIGYÁZAT!!! Az ingyenes készpénzfelvételhez nyilatkozat kell! Ha ezt nem tetted meg vagy többet veszel ki, mint havi 15 ezer forint akkor óriási ráfizetés az ATM!!!!nem egy banknál van minimumdíj, így a levonás százalékos mértéke meglepően magas lehet. Például 5000 forint felvétele belekerülhet 1200 forintba is (!). Ötmillió forinthoz fiókban 15-75 ezer forintos díjért lehet hozzájutni, miközben a netes utalás teljesen díjmentes lehet.-írja a napi.hu

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

Télindító cikóriasalátával és vérontó pimpóval

info

Végsőkig harcol: a Kúriához fordul az orvosokkal szemben az édesanya

Mazsi

Csábít a félrelépés? Mielőtt megtennéd, ezt kérdezd meg magadtól!

Mazsi