Image default
Külföld

Bangkoki merénylet – jutalom a nyomravezetőnek

hirmagazin_2015-08-21_084726
Megduplázták a thaiföldi hatóságok a hét eleji bangkoki robbantás tetteseinek nyomára vezetők számára kitűzött jutalmat pénteken, így az elkövetők elfogásában döntő segítséget nyújtó információért már kétmillió thai bahtot fizetnek.

Videofelvétel alapján a rendőrség korábban egy sárga pólós, hátizsákos – feltehetően nem thaiföldi – fiatalember képét mutatta be a húsz halálos áldozattal járó robbantás tetteseként, de azonosítani nem tudták őt, és a nyomára bukkanni sem sikerült.

Eddig egymillió baht volt a felajánlott nyomravezetői jutalom. Pénteken Bangkokban vallási szertartást tartottak az áldozatok emlékére, és ezen a kormányzat és a rendőrség magas rangú képviselői is részt vettek. Jelen volt Szomjot Pumpunmuang rendőrfőkapitány is, aki előző nap arról beszélt, hogy legalább tízen vettek részt a hétfői merényletben. Most azt mondta, továbbra sincs olyan nyom, amely arra utalna, hogy nemzetközi terrorhálózat hajtotta volna végre a terrorcselekményt, amelyhez mérhetően súlyos Bangkokban még nem történt. Azt azonban megismételte, hogy a robbantó szándéka egyértelműen a thaiföldi politikai vezetésbe és közbiztonságba vetett bizalom megrendítése, a turisták elrettentése volt.

A merényletet a thaiföldi főváros egyik legforgalmasabb csomópontjánál lévő Eravan hindu szentélynél követték el. A robbantás húsz halálos áldozatából hét volt kínai, és a kórházba szállított sebesültek között is 26 kínai van, a rendőrség szerint azonban nem állítható, hogy a támadás ellenük irányult. A sárga pólós fő gyanúsítottnak nyoma veszett; a nyomozás szerint motorkerékpáron távozott, és nem kizárt, hogy már külföldön van. Kedden egy másik robbantást is elkövettek Bangkokban, ám az a pokolgép vízbe esett, így nem voltak áldozatok. A tettes ott is ismeretlen maradt.

Forrás: metropol; Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Németországban őrizetbe vettek két feltételezett dzsihadista terroristát

info

Félnek a migránsoktól a franciák, ezért költöznek Magyarországra

Mazsi

Elérte Japánt a Hagibisz, halálos áldozatok is vannak

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------