Főoldal » Bamakói túszdráma: megrohamozták a szállodát
Kiemelt külföldi hírek Külföld

Bamakói túszdráma: megrohamozták a szállodát

forrás: MTI

A mali biztonsági erők megkezdték annak a bamakói luxusszállodának a megrohamozását, amelyben pénteken dzsihadista fegyveresek 170 túszt ejtettek – közölte biztonsági forrásokra hivatkozva az AFP francia hírügynökség.

Egy katonai parancsnok arról számolt be, hogy a szállodából nagyjából 20 embert szabadítottak ki. Jelentések szerint a helyszínen vannak a mali különleges erők is.

Bamakói túszdrámaA biztonsági erők tagjai kísérik a kormányzati és diplomáciai épületek közelében lévő Radisson Blu szállodából menekülő embereket Bamakóban 2015. november 20-án, miután a hotelt dzsihadista fegyveresek támadták meg és százhetven embert túszul ejtettek. (MTI/AP/Harouna Traore)

A mali belbiztonsági hatóságok szerint a támadásban legalább három túsz életét vesztette, de más források ennél több halottról számoltak be.

Helyszíni beszámolók szerint a szállodához fölött egy helikopter repül, és számos mentőautó érkezett az épülethez.

Bamakói túszdráma

Az al-Dzsazíra pánarab hírtévé korábban arról számolt be, hogy a túszok között van Aliko Dangote nigériai milliárdos, Afrika leggazdagabb embere is, de ezt később maga Dangote cáfolta a Twitteren, s közölte, hogy már elutazott Maliból.

Hazatér a mali elnök

Megszakította csádi látogatását és hazautazik Ibrahim Boubacar Keita mali elnök pénteken a mali fővárosában, Bamakóba folyó túszdráma miatt – közölte az elnök hivatala.

Keita egy regionális csúcstalálkozón vett volna részt a nyugat-afrikai országban.

 

Hasonló hírek

Saját barátját ölte meg a drogoktól hallucinálva a milliomos csemete

Mazsi

Kitört az Etna

Géza

Újabb pánik Londonban: Hetven tűzoltó vonult ki

Mazsi