Hirmagazin.eu
Főoldal » Balról támadják a Jobbikot a pedofilellenes törvény miatt
Belföldi hírek

Balról támadják a Jobbikot a pedofilellenes törvény miatt

Nagy a felzúdulás a baloldali térfélen, miután a Jobbik megszavazta a Fidesz-frakció által benyújtott törvénymódosítást.

A homoszexuális lobbi szimpatizánsai közül többen is csalódottságuknak adtak hangot, amiért a Jakab Péter vezette párt megszavazta a pedofilellenes törvényt, ugyanakkor nem ez az első alkalom, hogy az LMBTQ-kérdések mentén konfliktus alakul ki a balliberális pártok között.

A baloldali pártok közül csak a Jobbik szavazta meg a Kocsis Máté (Fidesz) által benyújtott pedofilellenes törvénycsomagot. A Gyurcsány-koalíció többi pártja a homoszexuális propaganda nevelési intézményekből való kitiltását előirányozó passzusok miatt távol maradt a szavazástól, amikor erről kellett dönteni a parlamentben. A hatpárti baloldali együttműködésen belül viszont komoly törésvonalat képezhet a Jakab Péter vezette egykori radikális párt különutassága. Jóllehet, a pedofilok elleni fellépés már a kezdetektől hangsúlyos volt a Jobbik programjaiban, a törvényjavaslat vitái alatt végig arról beszéltek, hogy támogatni fogják a szigorításokat.

A zárószavazás után kialakult helyzet viszont arra enged következtetni, hogy Jakab Péterék nem beszélhetnek ki büntetlenül a baloldal narratívájából.

A Gyurcsány-koalícióba betagozódó párt elnökének az elmondása szerint rengeteg gyűlölködő üzenetet kap baloldali szimpatizánsoktól, amiért mást gondol a témában. A Jobbik-elnök – akinek több mint kétszázezer követője van a Facebookon – egy poszt alatt, melyben megerősítette, hogy támogatni fogja a javaslatot, szinte csak erősen bíráló kommentekkel szembesülhetett.

Betámadták a követői Jakab Pétert
Fotó: Facebook

„Csalódott vagyok és szomorú. […] Sajnálom, hogy egy pillanatig is bíztam a Jobbikban” – írta hozzászólásában egy Osváth Zsolt nevű blogger, akinek beszélgetős YouTube-műsorában Jakab Péter pár héttel ezelőtt még hosszan mesélt az életéről. A homoszexualitását rendszeresen reklámozó egykori valóságshow-hős Osváth kommentje több mint ezer megerősítő kedvelést kapott.

Jakab Péter lépése vélhetően szövetségesei körében sem váltott ki feltétlenül egyetértést. Egyik legszorosabb szövetségese, a DK-t vezető Gyurcsány Ferenc egy nappal korábban ugyanis a törvény ellen tüntető Soros-szervezetek közös demonstrációján is részt vett, legalábbis begyűjtött pár szelfit.

A volt miniszterelnök szerint a tüntetésen részt vevő új korosztálynak teljesen természetes, hogy a szeretet és a szerelem annyifajta, ahányan vagyunk. – A DK itt van velük a Parlament előtt. És holnap sem megyünk be. Nélkülünk fogják megszavazni ezt a szégyenteljes törvényt – hangsúlyozta közösségi oldalán Gyurcsány.

Korábban is okozott konfliktust a baloldali pártok között, hogy mást gondolnak a homoszexuális propaganda kapcsán. Még márciusban Jakab Péter úgy fogalmazott a szivárványcsaládokkal kapcsolatban: „Soha nem fogok azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen” – mondta. A kijelentés érzékenyen érintette Fekete-Győr Andrást, hiszen az azonos neműek örökbefogadásának joga a baloldali kampány egyik fő eleme. A Momentum elnöke szerint Jakab bántó álláspontot fogalmazott meg, „mert nem szabad azt üzenni, hogy egy gyerek inkább intézményben, ne pedig egy szerető, törődő, akár két azonos nemű szülőből álló családban nőjön fel”.

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Határtalanul kirándulnak a diákok

info

Juhász bejelentette az Együtt megszűnését

Géza

Húszezer ember megélhetése függ az akácméztől

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!