Hirmagazin.eu
Főoldal » Bálnakutatók orkákat jelölnek meg az Antarktiszon, amely bálnák természetes tápláléka a mélytengeri sügér, amely ragadozóhal egyben le tud nyelni egy cápát – mindkét videót nézd meg!
Állatvilág

Bálnakutatók orkákat jelölnek meg az Antarktiszon, amely bálnák természetes tápláléka a mélytengeri sügér, amely ragadozóhal egyben le tud nyelni egy cápát – mindkét videót nézd meg!

Ezeket a hihetetlen felvételeket készítettem, miközben elkísértem a bálnakutatókat, akik kiváló munkát végeznek a bálnák megsegítésében az Antarktiszon élő bálnák címkézésével, katalogizálásával és tanulmányozásával.

A nyilak segítségével GPS alapú helycímkéket rögzíthetnek a hátúszókhoz, és amint látható, a bálnák nem reagálnak rá.

A biopsziás nyilak egy apró mintát gyűjtenek a nyíl üreges hegyén, hogy segítsenek a tudósoknak meghatározni táplálkozásukat, egészségüket és étrendjüket.

Minden használt nyilat szigorú engedélyek és előírások alapján kell elszámolni. Ez a kutatás kimutatta, hogy a Ross -tengeri bálnák populációja csökken.

Általában az Antarktiszi foghalból (mélytengeri sügérből) táplálkoznak, amely egy nagy hal, amelyet a kereskedelmi halászat túlzottan lehalászott, és már igen kevés található belőle.

Mivel kevés van, a bálnákat nagyon kicsi halakból látták enni, a bourke halakat ették, mert a foghalak már nem voltak jelen.

Kérjük, nézd meg az Utolsó óceán című filmet itt:

http://www.lastocean.org,

és segíts abban, hogy ne fogyasszuk el az orkák zsákmányát, amelyet chilei tengeri sügérként (foghalként) forgalmaznak az éttermekben. 

Az óriási mélytengeri sügér megfelelő nagyságú tápláléka az orkáknak, ugyanis ez a halfaj egyben le tud nyelni egy cápát.

 

Erről itt tudsz megnézni egy filmet:

Hasonló hírek

Király Gábor volt Norbi, a fővárosi állatkert elaltatott tigrisének nevelőszülője

Mazsi

Évtizedek után visszatért a közönséges delfin az Adriára (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Itt az okosnyakörv, ami nem engedi elkóborolni a kutyát

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!