Főoldal » Balhés politikusok: a honatyáknál is könnyen repülhet a jogosítvány
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Balhés politikusok: a honatyáknál is könnyen repülhet a jogosítvány

Magyarország — Ittasan vezető politikusok, botrányt okozó honatyák, időről időre felröppenő hírekből tudhatjuk, hogy ők is elkövetnek hibákat.

Néhány nappal ezelőtt Balatonalmádi fideszes képviselője, Szakál Balázs Dániel ügye borzolta a kedélyeket. A fiatal önkormányzati képviselő a hírek szerint ittasan vezetett, majd amikor a rendőrök emiatt előállították a kapitányságra, őket is szidalmazni kezdte. A képviselő bejelentette, hogy kilép a Fideszből, ám marad képviselő.

A Blikk összeszedte az elmúlt évek hasonló jogsértéseit, amelyek nem maradtak következmények nélkül. Két éve az MSZP politikusát, Burány Sándort (63) kapták ittas vezetésen. A honatya állítása szerint „csak egy sört ivott”, de a szonda ezt is kimutatta. Burány jogosítványát a jogerős ítéletig bevonták. Lapunknak elmondta, végül 4 hónapos eltiltást és 370 ezer forintos büntetést kapott.

A Fidesz parlamenti képviselője, Tilki Attila (52) még 2012-ben ütközött a szalagkorlátnak az M3-as autópályán. A képviselő még a helyszínen lemondott mentelmi jogáról, és önként fújt a szondába, amely bejelzett. Tilkit félmillió forintos pénzbüntetésre, illetve egy év járművezetéstől való eltiltásra ítélték.

2012-ben történt Mirkóczki Ádám (41) ügye, aki tavaly október óta Eger polgármestere. A leállított jobbikos politikus annak idején azonnal elismerte, hogy ittasan vezetett. Mirkóczki akkor azt írta: második fia születését ünnepelte. Kerestük a honatyát, munkatársa annyit közölt, hogy végül pénzbüntetést kapott.

Politikustól ritkán látott tettet hajtott végre 2014-ben Demszky Gábor (67), amihez még autó sem kellett. A fővárost húsz éven át vezető egykori főpolgármester a XII. kerületben könnyített magán egy bokorban. Valaki azonban lefotózta, és a kép körbejárta a hírportálokat. Demszky elismerte, ivott néhány pohárral, de eljárás sem indult ellene.

 Ha egy politikus saját hibájából, például ittassága miatt balesetet okoz, vagy adott esetben még a rendőröket is becsméreli, azt a választópolgárok soha nem bocsátják meg – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus.

– A képviselőktől elvárják, hogy feddhetetlen erkölcsük legyen, és az ilyen ügyek nagyon rosszat tesznek a megítélésüknek. Persze, akkor más a helyzet, ha a politikus vétlen volt a balesetben – fogalmazott Kiszelly.

Megtagadhatják a képviselők a szondázást

A honatyák, de még a bírók és az ügyészek is élveznek mentelmi jogot, ami magában foglalja, hogy közúti ellenőrzéskor megtagadhatják a szondáztatást. 2005-ben az akkori belügyminiszter, Lamperth Mónika (62) vetette fel, hogy ezt ne tehessék meg az érintettek, ám a tervből végül semmi sem lett.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Már az év utolsó napja előtt rengeteg ittas vezető akadt fent a rendőri ellenkörzésen

Géza

Megdöbbentő felvételt tett közzé a rendőrség a tatabányai halálos vonatbalesetről! + Videó!

info

Nagy dugóra készüljünk! Egy kisbusz és egy kamion csapódott egymásba az M5-ös autópályán 1 órája

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------