Hirmagazin.eu
Főoldal » Balázs Klári: „Amelyikünk előbb elmegy, annak lesz könnyebb”
Bulvár

Balázs Klári: „Amelyikünk előbb elmegy, annak lesz könnyebb”

Budapest ‒ Harmincnyolc éve él és dolgozik együtt Balázs Klári férjével, Korda Györggyel. Nem csoda hát, hogy a vele készülő interjúnk főszereplője sem mindenki Klárikája, hanem az ország Gyuri bácsija lett.

Azt hallottam, heti négy-öt koncertjük van. Hogy bírják ezt erővel?

Balázs Klári: Négy-öt? Van, hogy hat-hét! A nyár nagyon kimerítő volt, mert rettenetesen meleg volt. De ennek ellenére nagyon élveztük, mert már ezalatt is készültünk a nagykoncertre. Olyan régebbi dalokat is elővettünk, amiket nem énekeltünk egy ideje, és figyeltük a közönség reakcióját.

Ennyire más lesz a november 18-i koncert?

Balázs Klári: Mindenben más lesz! Nagyzenekarral lépünk fel, táncosokkal, mert azt gondolom, ha már olyan szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy Gyuri hatvan, én pedig negyven éve vagyok ezen a pályán, akkor ezt a száz évet meg kell ünnepelnünk méltó módon.

Balázs Klári „Amelyikünk előbb elmegy, annak lesz könnyebb” 1
Szeretet: Balázs Klári 38 éve van együtt Korda Györggyel, tökéletesen működik a kapcsolatuk, mindent együtt csinálnak /Fotó: Varga Imre

Sosem vágyott szólókarrierre?

Balázs Klári: Amióta együtt vagyok Gyurival, nem. Van szólólemezem, koncerteken is szoktam egyedül énekelni, de szólista sok van. Balázs Klári–Korda György házaspárból azonban csak egy. Amit mi csinálunk, az különleges, nem utánozható, nem lemásolható. A kapcsolatunkból adódóan van egy egyedi töltete az egésznek. De már megint csak Gyuriról beszélek, mindig ez történik.

Akkor beszéljünk Balázs Kláriról! Mikor döntötte el, hogy énekesnő lesz?

Balázs Klári: Már gyerekkoromban, de mindig volt bennem egy kettősség. Nem éreztem azt, hogy csak az énekesnői lét elég lesz, otthon sem támogattak, pedig már 12 évesen nyertem egy megyei tehetségkutatót. Legyen egy rendes szakmám, ez volt a kérés. Serdülőkoromban kozmetikusnak készültem, de már 16 évesen azt éreztem, hogy kicsi nekem Törökszentmiklós, ezért Budapestem kezdtem statisztálni, aztán kaptam egy fotólaboránsi állást.

Balázs Klári „Amelyikünk előbb elmegy, annak lesz könnyebb” 2
Próba: Balázs Klári már gőzerővel készül a novemberi koncertjükre, amelyen táncosok is fellépnek majd, nem mindegy, milyen ruhákban énekelnekelnek /Fotó: Varga Imre

És közben énekelt?

Balázs Klári: Párhuzamosan alakultak a dolgok, rádióstúdiós voltam, ORI-vizsgát tettem, jártam ének- tanárhoz. Szécsi Pál volt mindig előttem. Budapestre költöztem, az első lakótársam rövid ideig Cserháti Zsuzsi volt, aki akkor még a Divatcsarnokban dolgozott az illatszerosztályon. Később sokat dolgoztunk együtt. Nagyon szerettem.

Emlékszik az első énekesnői munkára?

Balázs Klári: Persze, ötéves voltam, és krémest kaptam gázsiként. Ötöt, mert a testvéreimnek is kértem. 14-15 évesen már volt egy zenekarom, akikkel sok olyan dalt énekeltünk, amelyeket a rádióban hallottunk. Akkor figyeltem fel először Korda Györgyre is, aki már akkora sztár volt, hogy akárhova tekertem a rádiót, ő szólt. Aztán átjártam a szomszédba fesztiválokat nézni, és nagyon megfogott benne az, hogy mennyire tisztán és magabiztosan énekel. Nagyon erős egyéniség volt.

Balázs Klári „Amelyikünk előbb elmegy, annak lesz könnyebb” 3
Bepillantás: Az énekesnő otthonukban megmutatta néhány ruhadarabját is, ezt a vörös darabot kifejezetten a koncertre szerezte be /Fotó: Varga Imre

Akkor rögtön odavolt érte, amikor megismerkedtek?

Balázs Klári: Dehogyis! A Feneketlen-tónál léptünk fel mind a ketten. Ő mindenkit meghívott vacsorázni, hozzám is ragaszkodott. Én azonban semmit nem akartam tőle, hiszen férjnél voltam, így hamar hazamentem. A következő két és fél évben egyszer találkoztunk, én közben leérettségiztem, és elkezdtem kozmetikusnak tanulni. Mellette Bujtor Pistával, Szilágyi Jánossal, Koncz Gáborral, Zalatnay Cinivel, Felföldi Anikóval, Máté Petivel, Antal Imrével, Gálvölgyi Jánossal jártam ORI-műsorokba fellépni. Aztán hívtak a Kordával fellépni. Hetekig gondolkodtam, elvállaljam-e.

Ott dőlt el a végzete?

Balázs Klári: Emlékszem, az első próbára Amerikából érkezett csokibarnára sülve. Elővette az aktatáskáját, amely ugyanolyan szarvasbőr volt, mint a kabátja. Mindenkinek hozott egy tollat ajándékba, nekem adta a legszebbet. Egész nyáron udvarolt, de én akkor még nem hagytam magam. Sokan kérdezték már, mi lehetett a titok, azt gondolom, hogy ez. Addig ugyanis nem hagyták a nők, hogy hajtson. Végül augusztusban össze is kerültünk.

Balázs Klári „Amelyikünk előbb elmegy, annak lesz könnyebb” 4
Nász: Az énekesek az esküvőn: 1982 nyarán mondták ki a boldogító igent egymásnak

A lánykérésre emlékszik?

Balázs Klári: Három hete laktunk együtt, amikor takarítás közben odajött és megkérdezte: „Klárika, mikor fogsz elválni? Mert én nem azt akarom, hogy a szeretőm legyél, hanem el akarlak venni.” Elkezdtük a papírokat intézni, de kiderült, hogy ő még nős, igaz, húsz éve nem voltak már együtt. Végül 1982. június 21-én, két évvel azután, hogy összekerültünk, összeházasodtunk.

Mitől működik a kapcsolatuk ennyire?

Balázs Klári: Sokak szerint rettenetes lehet, hogy mindent együtt csinálunk. Pedig nem! Borzasztóan jól érezzük magunkat egymás társaságában. Sokat röhögünk, hiszen az egész életet ki kell röhögni. Azt sajnálom csak, hogy olyan gyorsan eltelt ez a 38 év. Rövid volt.

Volt? Fél attól, hogy egyszer vége lesz?

Balázs Klári: Nem foglalkozom ezzel a témával. Úgyis tudjuk, hogy amelyikünk előbb elmegy, annak lesz könnyebb. Aki itt marad, annak pokoli világ jön, mert mindketten el vagyunk szeretettel kényeztetve, és ezt soha senki mástól nem fogjuk megkapni.

Van olyan dolog, ami csak az egyiküké? Hiszen már a kártya sem az, abba is belevonta a férje.

Balázs Klári: Ez nem egészen így történt. Gyuri nem szeret vezetni, én vittem mindenhová, a pókerközvetítésekre, a kártyapartikra is. Rengeteget kibiceltem mellette, így tanultam meg játszani. Később volt arra példa, hogy egy nemzetközi versenyt én megnyertem, ő kiesett. Egyébként nagyon hasonló az ízlésünk, a mediterrán világ, az olasz kaja, de talpmasszázsra is együtt járunk.

A közös szállodájukra miért volt szükség?

Balázs Klári: Arra gondoltunk, jó lesz biztosítéknak arra az időre, amikor majd abbahagyjuk az éneklést. Bár ez nem tudom, mikor történik meg, pedig néha azt érzem, belehalok. Hiszen amellett, hogy folyton előadás van, levesnek és tiszta ingnek is lenni kell. Van, amit nem enged ki egy jó háziasszony a kezéből.

Miért nem?

Balázs Klári: Gyerekkorom óta hallgattam, hogy mit kell tennie egy jó feleségnek, egy jó asszonynak. Azóta bennem van ez a megfelelési kényszer, ami miatt például azonnal fogyókúráztam, amint feljött pár kiló. Ráadásul miután összejöttünk, sok bántást kaptam, sokan szóltak meg, hogy én, a kis vokalista kihalásztam magamnak a nagy művészt. De szerencsére az élet és a 38 év minket igazolt.

Akkor nem bánta meg, hogy Korda György felesége lett!

Balázs Klári: Egyáltalán nem, mert ha nem jön Gyuri az életembe, akkor én elmegyek a pályáról! De amilyen céltudatos vagyok, biztos lenne egy szépségszalonom, úgyis sikeres lennék. De ez mégiscsak egy szerencsés választás volt.

Együttesekben is énekelt

Balázs Klári Debrecenben született Boros Klára néven. Törökszentmiklóson nőtt fel, de még fiatal korában Budapestre költözött. Énekesi karrierje az 1970-es években kezdődött, amikor akkori férjével, Balázs Gáborral a Periszkóp együttesben énekelt, mely a Mikroszkóp Színpad állandó zenekaraként működött. 1978-ban a megalakuló Skála énekegyüttes tagja lett. 1980-tól kezdve elindult Korda Györggyel közös karrierje, amely azóta is tart.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Varga Imre

Hasonló hírek

Elsírta magát a Pataki Zita. Ez történik most velük – VIDEÓ

Mazsi

Áll a bál Schumacher körül, cáfol a menedzser és a sajtós

Mazsi

Jakupcsek után Csiszár Jenőnek is annyi

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------