Hirmagazin.eu
Főoldal » Balaton Camino, avagy mindenki útja másodszor (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!
Kirándulás, utazás itthon

Balaton Camino, avagy mindenki útja másodszor (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Kétszáz kilométer, tíz szállás, három nő, tíz csapat – ez nem egy amerikai akciófilm története, hanem egy új kezdeményezésé, amely a Balatont és környékét egy kicsit másképp próbálja meg bemutatni.

Nem véletlen, hogy a Balaton Camino túrát a Mol Nagyon Balaton is támogatta, és hivatalos eseménye volt az idei programsorozatnak.

Budavári Dóra a szervezők részéről a keddi Balatoni nyár műsorában elmondta, az útvonalat úgy alakították ki, hogy bebizonyítsák, egy átlagember is képes napi 20-25 kilométert gyalogolni, mindenfajta nagyobb felkészülés, előedzettség nélkül. Fájni fog, testileg és lelkileg is meg fogja viselni a túra a résztvevőket – mondta a szervező, aki maga is – Scherer Anna és Rákász-Losonczy Judit szervezőtársai társaságában – tavaly februárban és idén májusban is teljesítette a távot.

Mindenképpen jól jön egy útiterv

Arra mindenkinek felhívja a figyelmét, ha nekivágnak, akkor legyen itiner a résztvevőknél, ugyanis ha van tíz napja az embernek erre az útra, akkor útiterv és biztos szálláshely nélkül nehéz lesz teljesíteni. A távval kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet Budavári Dóra, hogy naponta húsz-huszonöt kilométernél többet senki ne teljesítsen, ugyanis ha egyik nap ennél többet gyalogol valaki, a következő napi szakasz nagyon rossz lesz.

I love Balaton

Májusban nem csak a teljes távra lehetett csatlakozni, a szervező elmondása szerint sokan csak egy-egy szakaszokon tartottak a caminóval – családoknak egyébként is így ajánlja a kétszáz kilométer teljesítését Budavári Dóra –, de az is előfordult, hogy akik csak az első két szakaszra vállalkoztak, végül végig maradtak.

Ősszel lesz a következő camino

Látványos balatoni tájakon át vezetett a Balatoni Camino útja, hangzik el a műsorban, és aki kedvet kapott a túrához, annak Budavári Dóra azt ajánlja, hogy bármilyen sorrendben végigjárhatja saját szervezésben, de ha szervezetten szeretné megtenni a mintegy 300 ezer lépést, akkor arra valószínűleg őszig várnia kell, hiszen – mint elhangzik – az őszi Balaton köré tervezik a következő Balaton Caminót, a pontos dátumot a Facebook-oldalukon fogják közölni.

Forrás: Duna / Balatoni nyár

Hasonló hírek

A legjobb gyógyfürdők Észak-Magyarországon

info

Itt a piknikezések, túrázások ideje

info

Írd be a naptárba a hóvirágünnep napjait!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------