Image default
Belföldi hírek

Bakondi szerint vissza kell állítani a törvényességet a schengeni határokon

forrás: MTI

Vissza kell állítani a törvény hatalmát a schengeni határokon – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A főtanácsadó a migránsáradattal összefüggésben hangsúlyozta: száz- és százezer ember veszi jelenleg semmibe az Európai Unió és az egyes tagállamok törvényeit, ami tarthatatlan.

A helyzet kezelésére “most úgy látjuk, hogy van esély, épp ezért a magyar kormány nem vétózta meg ezt az akciótervet” – tette hozzá a vasárnapi EU-török csúcson elfogadott, a menekültválság megoldását célzó tervre utalva.

Mint mondta, az majd később derül ki, hogy miként érvényesül a Törökország által adott biztosíték a menekültek feltartóztatására, illetve, hogy mit lehet tenni a görög határ védelméért.

Bakondi szerint vissza kell állítani a törvényességet a schengeni határokon

A vasárnap elfogadott zárónyilatkozatnak nem része az, hogy az Európai Unió országai között kötelezően szét lehetne osztani a migránsokat – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió és Törökország vezetőinek vasárnap Brüsszelben tartott rendkívüli csúcstalálkozójának végén. A magyar szempontokat ezzel sikerült érvényesíteni – mondta a kormányfő.

 

Hasonló hírek

Szijjártó Péter ismételten egyeztetett a román külügyminiszterrel

Géza

Könnygázt és vízágyút is bevetettek a rendőrök a magyar-szerb határnál

info

Csökken a visszaélések száma a karácsonyi vásárokon

Géza