Image default
Belföldi hírek

Bakondi: Hajszálpontos leírást kaptak a migránsok

forrás: M1 Aktuális

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint jelentősen változhat Magyarország nemzetközi megítélése, miután osztrák jogi szakértők úgy érveltek: nem kifogásolható a menedékkérők befogadásának ausztriai korlátozása, mivel az Európai Unió alapszerződése kimondja, hogy a tagállamok saját hatásköre a közrend fenntartása és a belső biztonság megőrzése.

Bakondi: erősíteni kell a határokat

 Bakondi György az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában megjegyezte: Magyarország a kezdetektől ezt az álláspontot képviselte. Úgy fogalmazott, hogy rendkívül dinamikusan, néha óráról órára változnak az illegális bevándorlás nemzetközi összefüggései.
A belbiztonsági főtanácsadó azt is mondta, hogy a macedón kerítés megkerülési lehetőségéről szóló, a többi között arab nyelvű írásokat álláspontja szerint nem embercsempészek terjesztették a görög-macedón határnál fekvő Idomeninél, már csak azért sem, mert ebből nekik nem származik jövedelmük.

A migránsok mozgását inkább más csoportok kívánják irányítani, amelyek nyomást akarnak gyakorolni az Európai Unió döntéshozóira annak érdekében, hogy engedjék tovább a Görögországban rekedteket – tette hozzá.

“Hajszálpontos leírás, hogy hol van a macedón kerítés vége, hol lehet azt megkerülni, és több mint ezren, talán kétezren is hirtelen nekiindultak, átkeltek egy sebes folyású, megáradt patakon, ahol mintegy négyen megfulladtak. Sokakat pedig éppen a macedónok mentettek ki, vagyis egy irányított mozgás kezdődött el a migránsok között”- mondta.

“Megítélésünk szerint egyre inkább a balkáni útvonalon, az illegális migráció ellen harcoló országokat kellene támogatnunk – közölte. – Ahogy ma reggel 8 órakor éppen magyar rendőrök érnek Szlovéniába. De másrészről nemcsak Törökország van nagy nyomás alatt, hanem Jordánia és Libanon is. Tehát egy átfogó, az ott helyben maradást segítő megoldást kell keresnünk” – mondta a műsorban.

Hasonló hírek

Ezt tudja az új kerítés a déli határon

Edit

Vészhelyzet Ferihegyen: pár méterre repült a drón a repülőtől

Mazsi

Ezeket a pofátlanságokat nem kell lenyelnünk a MÁV-tól

Mazsi