Hirmagazin.eu
Főoldal » Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó az illegális bevándorlásról.. (+videó)
Külföld

Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó az illegális bevándorlásról.. (+videó)

Bakondi György, miniszterelnöki főtanácsadó 2017. január 4-én sajtótájékoztatót tartott az Igazságügyi Minisztériumban az illegális bevándorlás aktuális kérdéseiről. Jelentős marad a tömeges illegális migráció, sőt 2017-ben súlyosbodhat a helyzet.

A migráció nyomán kialakult biztonsági helyzet veszélyt jelent az Európai Unióban és a tranzit országokban. Sőt az Iszlám Állam elleni, befejeződéshez közeledő „háború” miatt növekedhet Európában a terrorveszély. A magyar álláspont változatlan, meg kell védeni az EU külső határait és az unión kívül kell olyan hotspotokat létrehozni, ahol a menekültkérelmek elbírálhatóak. Továbbra is a balkáni útvonalon és Líbiából Olaszország felé zajlik az illegális tömeges migráció.

Kialakultak alternatív útvonalak is, Bulgária felé, a török-görög határ szárazföldi szakaszán, illetve Montenegró, Románia és Ukrajna érintésével. Ez utóbbi két helyszínen nem vált tömegessé a migráció. Az ENSZ adatai szerint 361 ezren érkeztek a tengeren az unió területére: közülük mintegy 200 ezren Olaszországba, a többiek a görög szigetekre. Magyarországra a július 5-ei jelentős jogszabályváltozások hatályba lépéséig 17 800-an jutottak be. Azóta 470 tiltott határátlépés történt, az érkezők jelentős része Románia, illetve Ukrajna felől próbált bejutni az országba. A rendőrök és a határőrök 10 600 embert akadályoztak meg abban, hogy átjussanak a határkerítésen, illetve 8300 embert kísértek vissza a határ 8 kilométeres körzetéből a kerítés túloldalára. A menedéket kérők állampolgársági összetétele 2016-ban: 18 ezer afgán, 4900 szír, 3800 pakisztáni, 3500 iraki és 1300 iráni. Magyarországon 829 migráns tartózkodik őrzött szálláson vagy bírósági ítéletre várva nyílt táborban. A Krónika kérdésére a tábornok úr elmondta, felkészültek a határon a következő hetekre jelzett mínusz 10-20 fokos hidegre. Melyre – úgy tűnik – az embercsempészek is felkészültek, így nem várható jelentős csökkenés.

Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika Videómagazin/Szabados Julianna

Képek: Marco Di Lauro

Videó: youtube

Hasonló hírek

Észak-Korea kilőtte a rakétáját, megsemmisítő támadásra készül

Mazsi

Fordulat: ezer migránst küldenek haza Dániából

Géza

Donald Trump riasztotta a hadsereget Soros migránskaravánja miatt

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------