Főoldal » Bajban a Facebook, egyre kevesebb a poszt
Technika, kommunikáció

Bajban a Facebook, egyre kevesebb a poszt

forrás: BZI/hirado.hu

Pedig az „eredeti” hírek közzététele a hírfolyamon lenne a legfontosabb a közösségi portálnak.

Bizalmas forrásokra hivatkozva írta meg a The Information, hogy 2014-től 2015 közepéig 5,5 százalékkal csökkent a Facebook hírfolyamban megjelenő posztok száma. Ennél nagyobb gond, hogy az eredeti közlések (a nem mások megosztásait tovább osztó posztok) száma 21 százalékkal esett. A romló tendencia folytatódik: ez év elején 15 százalékkal (tehát némileg lassulva) csökkent a személyes posztok aránya. Különösen kedvezőtlenül alakul a 30 alattiak publikálási hajlandósága.

Ettől persze a biznisz zavartalanul folytatódik: szerencsére nem csak a gyermeteg játékok és a kismacskás videók segítségével, hanem érdemi megosztásokra is támaszkodva. Mindazonáltal a Facebooknak komoly erőfeszítéseket kell tennie, hogy logaritmusai vonzó és megszólalásra csábító tartalmakat válogassanak a felhasználók orra elé.

Bajban a Facebook, egyre kevesebb a poszt
A magabiztos Zuckerberg a barcelonai MWC-n vonul a VR-szemüvegükből megvakult nézők között. (Forrás: Facebook)

A posztok csökkenése még egyáltalán nem a végidők jele, de hosszabb távon károsan befolyásolhatja a portál helyzetét. A kedvezőtlen tendenciák megállítására áttervezték a mobilapplikációt, rendre újításokkal kényeztetik a felhasználókat, s ezért hoztak létre önálló részleget Londonban Mike Hudack, egykori Facebook hirdetési igazgató vezetésével.

A közösségi portál szóvivője nyilatkozatában bagatellizálta a problémát: szerintük az emberek megosztási hajlandósága változatlan maradt az elmúlt években.

 

Hasonló hírek

Az újabb átverés a Facebookon terjed! Kipróbáltuk, így van, több ezrünk bánja! Osztd meg! (Hirmagazin.eu)

Géza

Megbénította az Anonymous a kanadai kormány weblapjait

info

Applikációk, ha az akaraterőd már csődöt mondott!

info