Image default
Külföld

Baj van Fusimunkában, radioaktív víz kerülhet az óceánba

Nagy a baj a 8 évvel ezelőtt történt katasztrófa helyszínén, a felgyülemlett radioaktív víz az óceánba kerülhet hamarosan.

Még 2011 márciusában hatalmas, kilences erősségű földrengés rázta meg a fukusimai atomerőművet, aminek a hatására megrongálódott a létesítmény és azóta hatalmas mennyiségű radioaktív víz gyülemlett fel.

A létesítményt üzemeltető cég, a Tokyo Electric Power azóta már több mint egymillió tonna szennyezett vizet gyűjtött össze tartályokba, ám úgy néz ki, hogy azok 2022-re teljesen megtelnek.

Storage tanks for contaminated water stand at Tokyo Electric Power Co’s (TEPCO) Fukushima Dai-ichi nuclear power plant in Okuma, Fukushima district on February 23, 2017. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND POOL / Tomohiro Ohsumi

Harada Josiaki japán környezetvédelmi miniszter szerint ezután csak egyetlen lehetőég marad, még pedig az, hogy a szennyezett vizet a Csendes-óceánba eresztik és ott felhígul. Úgy tudni, hogy a problémát a kormány megvitatja és megvárják egy szakértő bizottság jelentését.

Ha Japán valóban meglépi azt, hogy a szennyezett vizet az óceánba engedi, akkor az akár a szomszédos országok haragját is kiválthatja.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Üdvözölte Juncker bejelentését a magyar baloldali EP-képviselő

Géza

Sztrájkolnak az olasz orvosok

info

A csehek szerint Orbán kezeli a legjobban a migránsválságot

info