Főoldal » Babos máris új célt tűzött ki: a vb-cím megvédése után ez az álma a teniszezőnek
Sporthirek

Babos máris új célt tűzött ki: a vb-cím megvédése után ez az álma a teniszezőnek

Sencsen — Babos Tímea (26) egy pillanatra sem lassít! A soproni teniszező vasárnap harmadszor ért csúcsra párosban a WTA-világbajnokságon – francia társa, Kristina Mladenovic (26) oldalán másodjára –, mulatozásra azonban egyelőre nincs ideje, a következő hetekben szeretne egyéni helyezésén javítani. 

– Ez nálam már-már hagyomány, hogy a nagy győzelmek után nem tudok ünnepelni. A tavalyi Australian Open-sikerünket követően azonnal rohantunk tovább, a Roland Garros után az idén Párizsból repültem egy kisebb versenyre, itt pedig máris kezdődik egy 100 ezer dolláros ITF-torna. Fáradt vagyok, szívesen ünnepelnék Kristinával, a csapatommal, a családommal, de sajnos nem fér bele az időmbe. Van bennem hiányérzet az egyéni eredményeimet illetően, ezért vállaltam be még két versenyt, mert becsületesen szeretném befejezni az évet – árulta el a Nemzeti Sportnak.

Az egyéni világranglistán 104. teniszező a napokban a szintén a kínai városban esedékes ITF-tornán indul, majd jövő héten Tajvanban fejezi be az idényt.

Édesapja, Babos Csaba büszke lánya küzdőszellemére.

– Minden tiszteletet megérdemel, más ilyenkor arra gondol, melyik szigeten süttesse magát, ő szinte egyből ment a következő versenyre. Szeretné a top 100-ban befejezni az évet, ami biztos belépő lenne számára a jövő évi Grand Slam-főtáblákra – mondta lapunknak a párosban háromszoros GS-győztes játékos édesapja. – Remélem, két hét múlva érkezik haza, az ugyanis azt jelentené, hogy jól szerepelt ezeken a tornákon. Sok pihenőidő persze ilyenkor sincs a jövő évi felkészülés kezdete előtt, mindössze egy-másfél hét.

A teniszedző egyébként ritkán nézi lánya döntőit élőben, nem véletlenül.

– Sok mérkőzését végigültem korábban, most már igyekszem magamat kímélni. Általában rovom a köröket az erdőben, úgymond futok a győzelemért, ez egyfajta babona is – fogalmazott.

449 milliót ütögetett össze ebben az évben

Babos legutóbbi sikerével megközelítette tavalyi, 1 578 697 dolláros (akkori árfolyamon 447 millió Ft) rekordbevételét. A sencseni győzelem 1 millió dollárt (293 millió Ft) jelentett a páros számára, fejenként tehát 146,5 millió forintnak megfelelő összeggel gazdagodtak. Tímea ezzel idén már 1 528 370 dollárt (449 millió Ft) teniszezett össze.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: GettyImages

Hasonló hírek

Cél a VB! Storck elárulta, mi kell a sikerhez

Mazsi

Újra a műrepülőké Budapest – Itt számíthat lezárásokra

Mazsi

Morvai Krisztián és a Keceli Autocross

Edit