Főoldal » Azta! 20 tonnás kamionokat húz a tűzoltó
Életmód hírek

Azta! 20 tonnás kamionokat húz a tűzoltó

Budapest — Úgy emelgeti kollégáját Pollák Imre (29), mintha csak pillecukorból lenne.

A fővárosi tűzoltó ha épp nem életeket ment, versenyekről versenyekre jár, célja, hogy egyszer majd ő lehessen az ország legerősebb embere. A XIV. kerületi katasztrófavédelmi megbízott 16 évvel ezelőtt feszült neki először a súlyoknak, azóta pedig számos sikert elért. – Rendszeresen járok erősember-versenyekre, mindenféle kategóriában kipróbáltam már magam: húztam kamiont, emelgettem több száz kilós kőgolyókat vagy épp hordókat vittem faltól falig – kezdte Imre, aki nemrég a páros Erősember Európa-kupán egy ezüstérmet is szerzett csapattársával együtt.

– Első körben egy 20 tonnás kamiont kellett elhúznunk, majd egy autót is felemelnünk. Bár fáradtak voltunk, hajtott minket az adrenalin, hiszen a verseny vége még nagyon messze volt. A következő szám a vikingnyomás volt, ami annyit jelent, hogy kilencven másodperc alatt 150 kilót nyomtunk a fejünk fölé többször – folytatta az erős ember, aki külföldön is versenyez a modern kori Herkulesekkel.

Egy kamion több tonna, megmozdítani is lehetetlennek tűnik, nemhogy odébb húzni

– Talán a legbüszkébb arra vagyok, amikor tavaly Ukrajnában egy 410 kilós súllyal sikerült 20 métert mennem – mondta a férfi, aki stabilan menetel afelé, hogy egyszer ő legyen a legerősebb magyar.

Hivatása azonban még ennél is fontosabb számára. – A parancsnokságon mindenki támogat abban, amit csinálok. Az egyik kolléga például készített nekem egy súlyzót szabadidejében, annak segítségével tudtam gyakorolni. A társaimat persze nem szoktam emelgetni, de előfordult, hogy valaki egy kép kedvéért beáldozta magát – árulta el nevetve Imre.

– Gyermekkorom óta tűzoltó szerettem volna lenni, hiszen édesapám és a testvérem is egyenruhát viselt, bár más szerveknél. Az álmaimnak élek jelenleg is, hálás vagyok, hogy olyan munkakörben dolgozhatok, ami a hobbimban sem gátol – zárta a lánglovag.

Imre a hét végén Szombathelyen versenyez.

Hatalmas súlyok

Már ötödik alkalommal hódítja el az Európa legerősebb emberének járó díjat Hafþór Júlíus Björnsson (30), a Trónok Harca sztárja. A világ legerősebb emberének is megválasztott izlandi elképesztő tömegeket mozgat meg. A 190 kilós óriás a tavaszi Európa-bajnokságon egy 350 kilós vasat tízszer is felemelt.

blikk

Hasonló hírek

Micsoda ötlet: ezentúl így szórakoztat a borosüveg

Mazsi

Pénz, szerelem, szerencse – babonák a sikeres új évhez

Géza

Hajléktalan büntetését fizette ki a DK

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------