Főoldal » Azonosították a nizzai gyilkost, fel volt készülve a halálra
Külföld

Azonosították a nizzai gyilkost, fel volt készülve a halálra

Ismerték már a rendőrök korábban a 31 éves helyi férfit, de nem tudtak terrorista kötődésről.

Egy helyi lakost, a 31 éves Mohamed Lahouaiej Bouhlelt nevezték meg a hatóságok mint a terrortámadás elkövetőjét. Lakását ma reggel már átkutatta a rendőrség.

A tunéziai származású férfi sofőrként dolgozott egy futárcégnél. A titkosszolgálatok nem tudtak arról, hogy kapcsolatban állt volna szélsőséges nézeteket valló szervezetekkel. A férfi ismert volt a hatóságok előtt, de csak hétköznapi bűncselekmények miatt, amelyek közt voltak fegyveres, erőszakos jellegűek is. Tavaly márciusban ítélték el legutóbb.

A tömeggyilkossághoz használt bérelt teherautóban a jogosítványa mellett találtak egy mobiltelefont és egy bankkártyát is.

Bizonyosságot nyert továbbá az is, hogy gázolás közben legalább egyszer irányt váltott, hogy minél embert tudjon meggyilkolni.

Az al-Kaida tanácsai

A terrorszervezet már hat éve írt saját magazinjában a módszerről. A nizzai terrorista gyakorlatilag szóról szóra követte az utasításokat: minél nagyobb jármű kell, autósforgalom elől lezárt részre kell behatolni, vinni kell lőfegyvert, és fel kell készülni a halálra, mert egy ilyen támadás után gyakorlatilag lehetetlen elmenekülni.

Forrás: Szeretlek Magyarország

 

Hasonló hírek

Negyven menekült veszett a tengerbe Líbia partjainál

info

Románia konténerekkel készül a migránsok tömeges érkezésére

Géza

Robbanás előtt a gabonakészletek a visszafogottabb élelmiszerárak közepette

Géza