Főoldal » Azonnal lefújják az Eb-t, ha csak egyetlen áldozat is lesz!
Külföld

Azonnal lefújják az Eb-t, ha csak egyetlen áldozat is lesz!

Az Eu­rópa-baj­nok­ság előtt egy­ér­tel­művé tet­ték a ha­tó­sá­gok: ha egyet­len ha­lál­eset is tör­té­nik a mér­kő­zé­sek alatt, be­re­kesz­tik az egész sport­ün­ne­pet. A ter­ror­ké­szült­ség most a leg­na­gyobb fo­ko­zatú Fran­cia­or­szág­ban.

Bár elképesztő biztonsági lépéseket tettek a franciák, hogy megvédjék a szurkolókat egy esetleges terrortámadástól, mégis aggódnak az úgynevezett puha célpontok miatt – gondoljunk csak a novemberi, párizsi merényletekre, melyekben szinte egyszerre támadtak civilekre az Iszlám Állam terroristái. Az amerikai külügyminisztérium és az ENSZ nemrég azt közölte, hogy Európában további merényletek várhatók,

a potenciális célpontok között pedig a pénteken kezdődő 2016-os Eb is ott van.

Azonnal lefúják az Eb-t, ha csak egyetlen áldozat is lesz!
Rengeteg fegyveres védi az Eb-re érkezőket Franciaországban (Fotó: MTI)

Azt már hetekkel korábban bejelentették, hogy az Eb idején (ahová 7 millió látogatót várnak) a stadionok és szurkolói zónák biztonságát összesen 90 ezer csendőr, rendőr és biztonsági ember felügyeli majd. Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter május végi bejelentése szerint 42 ezer rendőrt, 30 ezer csendőrt, valamint

10 ezer katonát és 13 ezer biztonsági őrt mozgósítottak

a francia hatóságok a terroristák és a focihuligánok akciói ellen, a fegyveresek között magyar rendőrök is szolgálatot teljesítenek majd.

Azonnal lefúják az Eb-t, ha csak egyetlen áldozat is lesz! 1
Magyar rendőrök utaztak Franciaországba, ahol a többi rendőri delegációval együtt vesznek részt az Európa-bajnokság biztosításában (Fotó: police.hu)

A napokban egyértelművé tették a francia hatóságok: ha egyetlen haláleset is történik az Európa-bajnokság alatt, lefújják az egész sportünnepet.

Hogyan is folytathatnánk, miközben az áldozatokat temetjük?

– tette fel a kérdést a francia terrorelhárítók egyik magát megnevezni nem kívánó tagja a Daily Mailnek.

Eközben a francia Belügyminisztérium egy ingyenesen letölthető mobilapplikációt fejlesztett, amelyet kifejezetten az Eb-re utazók figyelmébe ajánl. A SAIP elnevezésű program ugyanis helymeghatározás alapján küld üzenetet, ha a telefon tulajdonosa egy terroresemény közelében van. Az alkalmazással azt próbálják meg elérni, hogy kevesebb ártatlan áldozatot követeljen egy merénylet.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Ártatlan turistákat vertek össze a román csendőrök

Mazsi

Kifosztott üzletek, recesszió szélére sodródó gazdaság: Dél-Olaszországban is megjelent a koronavírus – Galéria

Mazsi

Vérfarkas: Megházasodott a világ legszőrösebb nője!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------