Hirmagazin.eu
Főoldal » Azonnal elveszik a jogsit, ha nem látja 20 méterről a sofőr a táblát
Külföld

Azonnal elveszik a jogsit, ha nem látja 20 méterről a sofőr a táblát

Lépett a brit rendőrség, ugyanis rengeteg baleset történik a szigetországban a sofőrök látásproblémái miatt. Mostantól szigorodtak a szabályok!

Nincs pénzbírság, nincs büntetőpont, hanem elveszi a jogosítványt a rendőr Nagy-Britanniában és Walesben is, ha látásproblémája van a sofőrnek. A BBC beszámolója szerint gyorsan és egyszerűen, a helyszínen le tudják tesztelni, hogy jó-e a szeme a vezetőnek: 20 méterre állítják a rendőrautótól, és ha nem tudja leolvasni a rendszámtáblát, minden egyéb vizsgálat nélkül bukja a vezetői engedélyét a sofőr. Ezek után újra lehet vizsgázni elméletből és gyakorlatból egyaránt.

Nemrég egy idős bácsi a rendőrök szeme láttára fel akart hajtani az autópályára forgalommal szemben,mert nem látta rendesen a táblát és az útra felfestett, hatalmas „No entry”, azaz tilos felhajtani feliratot. Azonnal megállították, megcsinálták a 20 méteres látásvizsgálatot, és megbukott rajta a sofőr. A Ripost egy Angliában élő magyar fiataltól megtudta: ott nincs rendszeres látásvizsgálat, hanem a sofőrnek kell lejelenteni, ha az egészségi állapotában a vezetést is érintő változás állt be.

„Bízom benne, hogy az új szabályozásnak lesz visszatartó ereje és akinek rossz a látása, inkább elmegy szemészhez, mintsem a jogosítványát kockáztatná” – mondta a Ripost-nak Zoltán, aki öt éve él és vezet autót Nagy-Britanniában.

Forrás: Ripost

Fotó: 123RF

Hasonló hírek

Megtalálták az eltűnt újságírónő levágott fejét

Mazsi

Szörnyű drónfelvételt tettek közzé a Szíriában folyó háborúról! + VIDEÓ!

Mazsi

„Nincs miniszterelnök, a kormányt egy bűnöző vezeti” – Döbbenetes események zajlanak Romániában

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------