Image default
Bulvár

Az utolsó fotók: így pózolt Marilyn Monroe 6 héttel a halála előtt

Marilyn Monroe-t a neves fotóművész, Bert Stern örökítette meg.

Marilyn Monroe-t 1962 júniusának végén fotózta le a Vogue magazin felkérésére a legendás fotóművész, Bert Stern. A fényképeket a Los Angeles-i Bel Air Hotelben készítette róla egy üveg pezsgő kíséretében, nem sokkal később pedig még két másik fotózásra is sor került.

Bert Stern összesen 2500 felvételt lőtt a szexszimbólumról, aki 1962. augusztus 5-én hunyt el gyógyszer-túladagolásban, ezért ezek a fényképek lettek az utolsó fotói. Képes összeállításunkban megnézheted Marilyn Monroe utolsó fényképeit, melyeket Bert Stern készített róla.

 

Ez az érzékeny és melankóliával telített felvétel tökéletesen megragadja Marilyn Monroe érzékiségét és sebezhetőségét.

 

Marilyn Monroe az ágyon fekve kortyolgatja a Dom Pérignon pezsgőt a műteremmé átalakított lakosztályban. Bert Stern elmondása szerint Monroe nagyon segítőkész és közvetlen volt vele.

 

Marilyn Monroe kacéran is pózolt a fotózás során, annak ellenére, hogy hat héttel korábban epehólyagműtétje volt. Stern azt ígérte neki, hogy a sebhelyet kiretusálják majd, erre azonban végül nem került sor.

 

Marilyn Monroe fájdalmas arckifejezése tökéletesen tükrözi zaklatott lelkiállapotát. Bert Stern csak a fotózás vége felé döbbent rá, hogy a szexszimbólum a démonaival küzdött.

Forrás: Femina.hu

Hasonló hírek

Szinetár Dóra nagyon komoly döntést hozott, most dőlt el a sorsa

Mazsi

Súlyos döntés: elveszíthetjük Lajcsit!

Mazsi

Friss: Fia elárulta az igazságot Somló Tamás állapotáról!

Mazsi