Hirmagazin.eu
Főoldal » Az utolsó dermesztő percek: előkerült a szeptember 11-i gép fekete doboza
Külföld

Az utolsó dermesztő percek: előkerült a szeptember 11-i gép fekete doboza

A Fehér Házba csapódtak volna be, de az utasok fellázadtak.

2001. szeptember 11-én 19 géprabló átvette az irányítást négy, Bostonból, New Yorkból és Washingtonból San Franciscóba és Los Angelesbe induló repülőjáraton.

8:46-kor az American Airlines 11-es járata a World Trade Center északi tornyába ütközött, 9:03-kor a United Airlines 175-ös járata csapódott a déli toronyba.

Géprablók egy másik csoportja vezette az American Airlines 77-es járatát a Pentagon épületébe reggel 9:37-kor. A negyedik gép, a United Airlines 93-as járata, Pennsylvania államban, Shanksville közelében zuhant le 10:03-kor, miután a gép utasai megpróbálták visszafoglalni a repülőgépet. A támadás eredeti célpontja a Capitolium, vagy a Fehér Ház lehetett.

Ennek a gépnek a fekete doboza került most nyilvánosságra. Kiderült, hogy az utasokat a családtagjaik értesítették, hogy az Ikertornyokba gépek szálltak. A gépen kitört a pánik, de megegyeztek, hogy megpróbálják visszafoglalni a gépet, amelyet négy terrorista eltérített.

A fekete doboz rögzítette, hogy három perccel azután, hogy a terroristák átvették a hatalmat a gép felett, a pilóta jelzéseket adott a légiforgalmi irányításnak. Majd az egyik terrorista a mikrofonba kezdett beszélni, és megkérte az utasokat, mindenki üljön le, bomba van a gépen. Eközben dulakodás hangjai hallatszódtak, a pilóta ugyanis vissza akarta venni az irányítást a gép fölött. A pilótát leszúrták.

Ekkor kezdett el az egyik gépeltérítő, Ziad Jarrah arab nyelven imádkozni. Majd a mikrofonban azt mondta az utasoknak, visszamennek az indulási repülőtérre.

Jarrah a pilótafülkéből kérdezgette a gép hátsó részében tartózkodó társait, hogy mi történik. Rájöttek, hogy az utasok át akarják venni a hatalmat.

“Be akarnak törni ide. Tartsd belülről az ajtót! Tartsd!” – kiabálta Jarrah. A következő két percben rájönnek, nem érik el a céljukat még azelőtt, hogy rájuk törnék az ajtót.

“Mi legyen? Fejezzük be itt?” – kérdezte társa Jarrahot, aki azt mondta, meg kell semmisíteni a gépet.

Eközben hallatszik az utasok erőlködése, és valaki azt kiáltja, mindnyájan meg fognak halni, hacsak nem jutnak be a fülkébe. Jarrah ekkor kiadja a parancsot: “húzd le!”, majd miközben zuhannak, azt kántálták, hogy “Allah a legnagyobb”.

Forrás: Ripost

Fotó: Facebook

Hasonló hírek

Elképesztő szerencse: sosem találja ki, mit rejtett a piacon vett használt bútor

Mazsi

Sokan meghaltak egy buszbalesetben Chilében

Géza

Bombázza a francia légierő is Szíriát

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------