Image default
Bulvár

Az utcára került az ország legnagyobb csalója, aki eladta a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetét

Budapest — Hajléktalanként él a magyar csalókirály, akinek legnagyobb visszhangot kiváltó húzása a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének eladása volt.

Az érettségivel sem rendelkező Bósa István (57) mosolyogva elevenítette fel a Blikknek, hogyan tartott misét évekig a Székesfehérvári Egyházmegye egyik templomában, vagy miként praktizált egy kórházban osztályvezetőként, pszichológus főorvosként. Az élete felét különböző zárkákban töltő férfi állítja: évek óta nem követett el semmi törvénytelent. Ennek prózai okai vannak: súlyos cukorbeteg lett, ami, ahogy ő fogalmaz: „nem kompatibilis a hazai börtönökkel”.

– Sok minden jó a börtönben, én mindig remekül éreztem magam, de valahogy a cukorbetegséget nem jól kezelik. Semmi baj, gondoltam magamban, akkor ide többet nem jövök. Négy éve nem is csináltam semmi balhét. A lakásomat elvesztettem: az utcán élek, de nem vagyok csöves! Mindennap fürdöm, különben nem engednének be az Eötvös Loránd Tudományegyem könyvtárába, ahol az időm nagy részét töltöm. Nagyon fontos, hogy az elmémet karbantartsam, rengeteget olvasok, hátha még jó lesz valamire ez a nagy tudás – mosolygott sejtelmesen Bósa.

Osztályvezető orvosként is praktizált, pedig érettségije sincsen (képünk illusztráció) /Fotó: Shutterstock

Az átverés nagymestere nemrégiben felvételét kérte az egyik fővárosi kórház pszichiátriai osztályára. Legnagyobb felháborodására a főorvos karácsony után nem sokkal elbocsátotta.

– Csak nekem fontos, hogy a mentális problémáimból kigyógyuljak! Önként bementem, elmondtam, hogy képtelen vagyok a feleségem és a fiam elvesztését feldolgozni, erre kidobnak, mert kiderült a múltam. Az nyugtat csak, hogy karácsonykor még az osztályon tartottam egy rögtönzött misét, ahol a híveimnek, vagyis a betegtársaimnak a szeretetről és az elfogadásról beszéltem. Köszönet helyett azonban szedhettem a sátorfámat – háborgott a csalókirály.

Több mint két éven át tartott misét papként. A hívek állítólag imádták /Illusztráció: Shuttesrtock

Az „ünnepi istentisztelethez” volt rutinja: csak több mint két év után bukott le, amikor magát papnak kiadva misézett. Az okozta a vesztét, hogy az egyik szertartásra bement egy olyan rendőr is, aki az egyik elfogásánál részt vett.

– Pedig remek pap voltam, a hívek odavoltak értem! A temetéseket nem szerettem, messze áll tőlem a szomorúság. Amikor megláttam a rendőrt, tudtam, hogy lebuktam, vége a papságnak is – elevenítette fel István.

Országos ismertséget Bósa akkor szerzett, amikor eladta a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetét.

– Egyszer ücsörögtem a Nyugatiban, felnéztem, és kész volt a terv. Kikerestem a Közbeszerzési Közlönyben a legnagyobb acélfelvásárlókat, és írtam nekik. Egy német férfi azonnal jelentkezett, napokon belül itt volt 40 ezer márkával. Felállványozták a pályaudvart, és elkezdődött a bontás. Valakinek gyanús lett a művelet, és elkezdték az eladót keresni. Én azonban ekkor már a Szegedre tartó gyorsvonaton ültem – mesélte büszkén Bósa István.

A Nyugati pályaudvar tetőszerkezetét anno 40 ezer márkáért adta el /Fotó: MTI – Róka László

Miatta emelték

A rengeteg csalás között egy hasznos húzása is volt Bósának. Álügyvédként a kezdeményezésére módosították a Btk.-ban a csecsemőgyilkosságért járó büntetést. 2–8 évig terjedő szabadságvesztés helyett életfogytiglanira emelték a büntetési tételt.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Megviselte a válás, nem akar több esküvőt Keresztes Ildikó

Mazsi

Titokzatos férfit szeret az RTL egykori sztárja

Mazsi

Erős fájdalmak gyötrik Osvárt Andreát

info