Életmód hírek

“Az utasokról ömlött a víz” – a nyári meleg ellenére is fűthetnek néhány hazai vonaton

A jelenleg használatos vonatok egyharmadában van légjavító, vagy légkondicionáló berendezés, kétharmadán pedig igen jó a fűtés, ami állandóan működik.

Egy vonaton utazó jelezte, hogy a nyári meleg ellenére még mindig fűtenek a Monor-Cegléd vonalon közlekedő vonaton. Mint írta, kint is meleg volt, és hiába húzták le az ablakokat, a hőség csak növekedett. Aztán észrevették, hogy a fűtés be van kapcsolva.

A lap kérdésére a MÁV azt válaszolta, hogy egyedi problémáról van szó, mert hivatalosan csak április 15-ig kellene fűteniük (vagy a kinti hőmérséklet függvényében akár tovább). Arra nem adtak választ, hogy kitől, vagy mitől függ, hogy egy vagonban fűtenek-e. Azt közölték, hogy az IC-kocsikban viszont egyedi módon szabályozható a hőmérséklet.

Azt tanácsolták, hogy a túlfűtés miatt az utasok a vonat személyzetétől kérjenek segítséget. A lap megjegyezte, hogy a történetet megosztó olvasójuk is szeretett volna szólni a jegyvizsgálónak, de az utazás végéig nem érkezett meg az ő kocsijukba.

A MÁV információja szerint “a forgalomban résztvevő személykocsik állapotát a vasúttársaság szolgáltatásfelügyeleti ellenőrei folyamatosan vizsgálják, a hibák elhárításáról intézkednek”.

A vonatok harmadában van légjavító, vagy légkondicionáló. Az új járművekben már lesz klíma – ígérte a vasúttársaság.

Forrás: szeretlakmagyarorszag.hu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Boldog akarsz lenni 2017-ben? Akkor ezeket ne csináld!

Mazsi

Már egyetlen doboz energiaital is közelebb visz a véghez

Géza

Névnapok április 25-én

info