Hirmagazin.eu
Főoldal » Az ünnepek alatt is biztosítja a határ védelmét a magyar kormány! Köszönjük!
Belföldi hírek

Az ünnepek alatt is biztosítja a határ védelmét a magyar kormány! Köszönjük!

A magyar rendőrség adatai szerint csak a múlt héten közel ezer migráns próbált meg átjutni a határon.

Ez több mint ötszöröse annak, mint ahányan tavaly ugyanebben az időszakban próbálkoztak illegálisan átkelni Magyarország határainál. Csak pénteken kétszázharmincöt határsértőt fogtak el a szerb-magyar határon, de egyre többen próbálkoznak Romániából és Horvátországból is átjutni Magyarországra, így próbálva kikerülni a hátvédelem céljából felépített kerítést.

Az Európai Unió nyugati országaiba igyekvő migránsok hulladékot égetnek a Bosznia-Hercegovina északnyugati részén, Bihács közelében lévő vucjaki befogadótáborban 2019. december 9-én (Fotó: MTI/AP/Kemal Softic)

Magyarország déli és a keleti határnál még az ünnepek előtti időszakban sem pihenhetnek a rendőrök és a katonák, mivel 2015 óta nem próbálkoztak annyian illegálisan átjutni a határon, mint pénteken.

A legfontosabb feladat a biztonság garantálása

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 Ma este című műsorában elmondta, a határvédelem egyik legfontosabb feladata továbbra is a biztonság megteremtése.

Hozzátette, a magyar kormány komoly erőfeszítések tesz annak érdekében, hogy a karácsonyi ünnepségeket, családi együttléteket

a biztonság oldaláról is garantálja.

Kiemelte, ennek egyik fontos része a szigorú határellenőrzés.

Egyre nő a migránsok száma

Ahogy a nyilvánosságra hozott adatokból is látszik, az idei év elmúlt néhány hónapjában ugrásszerűen megnövekedett az illegális bevándorlók száma” – mondta Bakondi György. Hozzátette: a görög szigeteken, a balkáni útvonalon több mint negyvenezren próbálkoznak naponta az unió belsejébe jutni.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arra is felhívta a figyelmet, hogy a görög szigeten az említett negyvenezer főn kívül több mint százezer regisztrált migráns várakozik arra, hogy folytathassa útját Nyugat-Európa fele.

Bakondi György szerint lassú változás figyelhető meg az illegális bevándorlók állampolgári összetételében. Kiemelte, korábban inkább afganisztáni, pakisztáni, és iráni migránsok érkeztek, az

elmúlt hónapokban azonban a Szíriából érkezők száma növekedett meg ugrásszerűen.

Hozzátette, ez a helyzet arra késztetteti a magyar kormányzatot, hogy folyamatosan figyelemmel kísérje és elemezze azokat az adatokat, amelyeket a balkáni útvonalról diplomáciai úton be tud szerezni, hogy fel tudjon készülni minden esetleges fejleményre, változásra.

Újabb útvonalakat keresnek

Csak pénteken kétszázharmincöt határsértőt fogtak el a magyar határon. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója felhívta a figyelmet arra, hogy ez a számadat a szerb szakaszra vonatkozik.

Hozzátette, ebben az adatban nem szerepel azoknak a száma, akik a román határnál próbáltak átjutni Magyarországra. Bakondi György kiemelte, nem csak a szerb-magyar határszakaszon erősödött meg az illegális bevándorlás, jelentősen nőtt a Horvátországból és Romániából érkezők száma is. Bakondi György szerint ez azt jelenti, hogy az illegális bevándorlók

keresik azokat az új útvonalakat, lehetőségeket, melyek által kikerülhetik a magyar kerítést.

Kiemelte, a horvát-bosnyák határellenőrzésen túljutók egy része Szlovéniába tart, míg sokan a magyar határ fele veszik az irányt. Éppen ezért Magyarország határainál megerősítették a határvédelmet.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt is elmondta, hogy hatékonyan, a nemzetközi egyezményeknek megfelelően működnek együtt úgy a román, mint a horvát és szerb határellenőrző szervekkel.

Az Európai Bizottság céljának tekinti a migrációs probléma megoldását

Már 2019 második felében is érzékelhető volt a fokozódó migrációs nyomás Magyarország és Európa határainál, ami 2020-ra csak tovább fog erősödni. Hiába állítják az ellenkezőjét balliberális véleményformálók, az elkövetkezendő évtizedekben most még elképzelhetetlen méreteket fog ölteni a bevándorlás.

A magyar kormány 2015 óta folyamatosan arra hívja fel az európai vezetők figyelmét, hogy a migráció jelentette veszélyekkel hosszú távon kell számolni.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő elmondta, ha végigolvassuk a Von der Leyen által kiadott dokumentumokat, világossá válik számunkra, hogy az Európai Bizottság elnöke céljának tekinti a migrációs probléma megoldását. Hozzátette, Von der Leyen többször is hangoztatta, hogy a bizottságának

célja, hogy 2020 első harmadára az illegális bevándorlókat visszatoloncolják a kibocsátó országokba.

Ám a biztonságpolitikai szakértő szerint ez lehetetlen, hiszen a migránsok könnyen el tudnak tűnni a szürke és fekete gazdaságban.

Nógrádi György szerint egyre több uniós tagország ébred rá a migráció problémára. „Ez már az európai uniós választásokon is meglátszott, hiszen a unió vezetősége ideológiailag valamelyest eltolódott a jobboldal felé, csak egyelőre nem olyan mértékben, mint ahogy azt a legtöbben várták, a meghatározó migránspárti politikusok közül többen is háttérbe szorultak az unión belül” – mondta a biztonságpolitikai szakértő.

A címlapfotó illusztráció.

M1, hirado, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Milliókból nyaralhatott Botka

Edit

Orbán: Egy nagyvállalkozó zsebében ül a Jobbik

Edit

Fidesz: Karácsony és a többi Soros-jelölt veszélyezteti Magyarországot

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------