Hirmagazin.eu
Főoldal » Az ukrán elnök követelte a hatalmával visszaélő Dnyipropetrovszk megyei rendőrfőnök menesztését
Külföld

Az ukrán elnök követelte a hatalmával visszaélő Dnyipropetrovszk megyei rendőrfőnök menesztését

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Facebook-üzenetben követelte a hétvégén Arszen Avakov belügyminisztertől, hogy haladéktalanul mentse fel hivatalából Vitalij Hluhoverját, Dnyipropetrovszk megye rendőrfőnökét.

Az elnököt felháborította egy internetre kikerült videofelvétel egy még tavaly szeptemberben történt incidensről. Rendőrjárőrök állították meg közlekedési szabálysértés miatt a megyei rendőrfőnök autóját, amelyet sofőrje vezetett. A sofőr azon felül, hogy káromkodva, lekezelően bánt a járőrökkel, telefonon felhívta főnökét, majd a helyszínre kiérkeztek a KORD rendőri különleges osztag tagjai, és őrizetbe vették az intézkedő közlekedési rendőröket.

Zelenszkijt sokkolta a felvétel, amely jól mutatja a régi elithez tartozók cinizmusát. Szavai szerint ezek a személyek tényleg meg vannak győződve arról, hogy ők és a személyzetükhöz tartozók a törvények fölött állnak. Az Állami Nyomozó Iroda szombaton közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztatott, hogy vizsgálat folyik a megyei rendőrfőnök ellen befolyással való visszaélés gyanújával. Zelenszkij jelezte a DBR főnökének, hogy gyors és megalkuvás nélküli vizsgálatot vár el az ügyben a nyomozószervtől.

Később a belügyminisztérium is sajtóközleményt adott ki, amely szerint a vizsgálatot Avakov személyes felügyelete alá vonta.

Zelenszkij két hete lemondásra szólította fel Olekszandr Vlaszovot, az ukrán Állami Pénzügyi Szolgálat (DFSZ) vezetőjét, mert ígérete ellenére nem rúgott ki négy megyei vámtisztet, köztük a kárpátaljait. Utóbbiaknak az ország nyugati határán át folyó csempészet elleni küzdelem terén végzett munkáját találta elégtelennek az elnök. Vlaszov július 14-én közölte, hogy megírta felmondólevelét a kormánynak.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Ferenc pápa európai fellépést sürgetett a menekültek megsegítésére

info

Négy embert késelt meg egy férfi Párizsban – videó

Géza

Botrányos karácsonyi videóval rukkolt elő a norvég posta

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------