Hirmagazin.eu
Főoldal » Az újratöltött festékkazetták veszélyei
Technika, kommunikáció

Az újratöltött festékkazetták veszélyei

A magyar ember bizony találékony alkat! Szokás is mondani, hogy a 10 millió ezermester, focibíró, ingatlanszakértő és ügyvéd országa vagyunk.

Ha e témákban nem is, spórolásban – kénytelen kelletlen – kiokosítottuk magunkat. Személyes tapasztalatom, hogy ha valami elsőre olcsóbbnak tűnik, főleg ha látványosan az, akkor a végén úgyis drágább lesz. Jártam így már lakásfelújítással, de megtanultam a leckét a nyomtatókkal kapcsolatban is.

Előnyök

A piacon elérhetőek a festékpatronok és tonerek otthoni újratöltéséhez alkalmazható festéktöltő készletek. Ezek általában tartalmazzák a következőket:

  • használati útmutató,
  • kerek formájú forrasztó fej, a forrasztás lyuk égetésére,
  • dugó, a porkazetta bezárásához,
  • töltőpor.

Már ebből is érezhetjük, hogy itt bizony barkácsolni fogunk, ami bizonyos szemszögből nézve akár előny is lehet. A végeredményt jobban megbecsüljük, ha pedig szeretjük a kétkezi munkát (és nem mindkét kezünk bal), akkor időtöltésnek vagy akár hobbinak sem utolsó. Ennek alternatívája lehet, ha nem mi magunk végezzük el a munkát, hanem úgynevezett utángyártott kazettát veszünk, ilyen például a HP DESKJET 2632 patron, melyet a Toner Partners gyárt Magyarországon.

Hátrányok

Nem minden nyomtatótípus alkalmas olyan festékpatron vagy toner befogadására, amelyik felújítható, ezért a kezdés előtt mindenképpen győződjünk meg arról, hogy a miénk az. Mielőtt belevágunk, készítsük fel a környezetünket, mert a festékkel való munka bizony könnyen koszolja a bútorokat.

Ha nem sikerül a hibátlanul az utántöltés, és a használat közben – ennek következtében – meghibásodik a készülékünk, a garancia elveszik és a javítás költségei magasak lehetnek. Ilyen esetben a legtöbbször egy új nyomtató vásárlása a legolcsóbb megoldás.

Ha fentiek tükrében mégsem vágnánk bele saját magunk a patronbizniszbe, akkor érdemes olyan gyártótól vásárolni, amelyik kifejezetten tonerek készítésére szakosodott. Ilyen esetekben a legfontosabb, hogy olyan cégtől vegyünk meg bármit is, amelyik garanciális munkát végez, így ha nyomtatónknak bármi baja esne, ők állják a javítás díját.

A fotó forrása:

Proxima Studio / Shutterstock.com

Hasonló hírek

Bűnözők vadászhatnak a titkainkra

Edit

Megmutatjuk a hívószámelrejtés legegyszerűbb trükkjét

Edit

Így töröld magad a Google emlékezetéből

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!