Hirmagazin.eu
Főoldal » Az ügyészség örökre börtönben tartaná a fekete sereg egykori vezérét
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Az ügyészség örökre börtönben tartaná a fekete sereg egykori vezérét

Magyar Róbert és védője, Szikinger István perújítási kérelmének elutasítását kérte a Debreceni Ítélőtáblától a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség- tájékoztatta a PestiSrácok.hu-t Csiha Gábor, a főügyészség szóvivője.

A főügyészség álláspontja az, hogy a fekete sereg egykori vezére beadványában olyan tanúkat nevezett meg, akik a büntetőeljárásban már tanúként, vagy vádlottként nyilatkoztak, vallomásukat egyszer már értékelték, így az ügyészség szerint tőlük nem várható perdöntő információ. A szintén tanúként idézett börtönlelkész pedig tanúzási kötelezettség alól mentesített, őt ezért nem lehet arra vonatkozólag kihallgatni, hogy neki ki, mit mondott esetleg az üggyel kapcsolatban – emelte ki portálunknak Csiha Gábor, hozzátéve, hogy a fellebbviteli főügyészség mindezek miatt Magyar Róbert és védője nemrég benyújtott perújítási kérelmének az elutasítását kérte a Debreceni Ítélőtáblától.

Tényleges életfogytiglanra ítélték

Magyar Róbertet még 2012 márciusában, távollétében ítélte jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre többek között bűnszervezet vezetőjeként elkövetett emberölés, emberölés előkészülete és kísérlete, zsarolás és csalás, lőfegyverrel való visszaélés miatt a Debreceni Ítélőtábla.

Az általa vezetett bűnbanda tagjai összesen 153 év szabadságvesztést kaptak, 28 társa többségét másféltől tizenöt évig tartó fegyházra, illetve börtönre ítélték. A Ragyás Tóni nevű bűnözőt is likvidáltató Magyart azért távollétében ítélték el, mert 2010 januárjában megszökött a házi őrizetből.

Miután Spanyolországban elfogták és hazahozták, kötelezően el kellett rendelni a perújítást, ám a 2014-ben meghozott ítéletében a Fővárosi Törvényszék is úgy döntött, a fekete sereg vezére örökre rács mögött marad.

Magyar Róbert védekezésének lényege az volt, hogy őt a Hajógyári-sziget egykori urának megbízásából korrupt rendőrök juttatták börtönbe, mert a tulajdonában lévő szórakozóhely zavarta Vizoviczki köreit. Ez volt a Colosseum diszkó, amely előtt 2004-ben Magyar és bandája összecsapott egy másik rivális banda katonáival, köztük a Dózsa György úti halálos baleset vádlottjával, M. Richárddal. A vád szerint Magyarék rájuk lőttek, a rivális banda pedig viszont tüzelt. Végül M. Richárdéknak kellett elmenekülnie.

Portik Orbán Viktorról faggatta

Érdemes még kiemelni, hogy korábban a fekete sereg egykori vezérének a tanúkihallgatását kérvényezte Portik Tamás abban a perújítási indítványában, amit a négy halálos áldozattal járó Aranykéz utcai robbantás ügyében nyújtott be a bíróságra.

Magyar Róbert azt állította, hogy a merénylet elkövetése miatt elítélt Jozef Rohác a börtönben megnevezte neki a robbantás valódi megrendelőjét.

A Fővárosi Ítélőtábla végül nem rendelt el perújítást. Magyar és Portik neve korábban már szerepelt közösen a sajtóban, hiszen a fekete sereg  volt vezetője  éppen a PestiSráccok.hu-nak adott interjújában beszélt arról, hogy amikor házi őrizetben volt, felkereste őt Portik Tamás, aki arról kérdezgette, hogy tudná-e segíteni az MSZP-t Orbán Viktorról, illetve a Fideszről szóló információkkal.

Portik állítólag azt ígérte, hogy cserébe „levennék a házi őrizetét” és a bírósági ítéletét is tudnák befolyásolni.

Vezető kép: MTI

Forrás: vilagfigyelo.com

Hasonló hírek

Ha kifizeti, óvadék ellenében szabadlábon védekezhet az ukrán hajóskapitány – ügyvédje nyilatkozott! – videók

Géza

Meghalt egy magyar az Adriához vezető autópályán

info

Elrabolta az anya a 6 éves kislányát

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------