Hirmagazin.eu
Főoldal » Az SZFE új kancellárja szerint fel kell számolni a belső anarchiát
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Az SZFE új kancellárja szerint fel kell számolni a belső anarchiát

A héten, szerda délután sajtótájékoztatót tartottak a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói, akik hetek óta sztrájkolnak az új, általuk illegitimnek tartott egyetemi vezetés ellen.

A tájékoztatón a diákok elpanaszolták, hogy akadályoztatva érzik magukat, mert az internetelérést este 18 órától reggel 7 óráig megszüntették a kampuszon.

Szarka Gábor, az egyetem új kancellárja az RTL Klubnak elismerte, hogy személyesen ő áll az internet időszakos lekapcsolása mögött.

Bemennek olyan helyekre, ahova nem illene bemenni, vagy nem lehetne bemenni.

 

Nem tartják be az egyetem belső működési rendjét. Akkor a munkáltatónak és nekem miért kellene ehhez bármilyen támogatást vagy bármilyen segítséget adnom? A lehető legtovább el fogok menni abban a tekintetben, hogy ezt a fajta belső anarchiát megszüntessem

– mondta Szarka Gábor, akit korábban a diákok nem engedtek be az egyetem épületébe. A kancellár szerint ha valakinek nem tetszik az adott intézmény, és nem tud azonosulni a szellemiségével, akkor az a megoldás, hogy elhagyja, akár munkatársról, akár hallgatóról van szó.

Németh Gábor, az egyetem oktatója annyival zárta le a kérdést, hogy Szarka Gábor „nem kompetens”, valamint kijelentette, hogy attól nem fognak felállni, hogy felszólítják őket.

Kapcsolódó:

A Színművészeti diákjai nem engednek a tanköztársaságból

Sajtótájékoztatót tartottak a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) elfoglaló, az új kancellária felállítása miatt tiltakozó hallgatók szerda délután. Azzal kezdték:

A tanköztársaságot betiltani nem lehet, feltételeit rajtunk kívül senkinek sem feladata biztosítani. Ez egy eszme, melynek égisze alatt az egyetem minden polgára egyenlő. Nincsenek vezetők és nincs képviselet. Kiállunk az egyének felelősségre vonása ellen. Senki sem kötelezheti lojalitási nyilatkozat tételére sem a hallgatókat, sem a munkavállalókat. Szenátusunk szeptember elejei egységes lemondásával a teljes jogfosztottság ellen tiltakozott. Egy szenátus jogkörök nélkül olyan, mint egy egyetem hallgatók nélkül: értelmetlen.

A diákok szerint az illegitim vezetőség gyakorlati eszközökkel veszélyezteti az oktatást: az internetelérést este 18 órától reggel 7 óráig megszüntették az épületekben, ahol ebben az időszakban tanórák zajlanak, és olyan kollégisták készülnek a másnapi óráikra, akik ezért a szolgáltatásért fizetnek. Zsarolással kényszerítik az üzemeltetéshez tartozó munkatársakat, hogy az osztálytermekbe ne engedjék be az egyetemi polgárokat. Sérelmezik azt is, hogy megtiltották a kép- és hangrögzítést egy olyan intézményben, ahol filmes képzés zajlik.

Ez a hatalom sem párbeszédre, sem belátásra nem képes

– hangsúlyozták. Bejelentették, hogy a hallgatók egy csoportja október 23-án megemlékezést tart, 16 órakor találkoznak a Műegyetem rakpartnál, majd innen menetelnek az Urániáig. Mindenkit csatlakozásra buzdítanak.

Elmondták továbbá, hogy Szarka Gábor kancellár korábban írásban kérte a sztrájkolók névsorát. Ezt azonban nem adták át, mivel a sztrájkbizottságnak kétségei voltak azzal kapcsolatban, hogy a személyes adatokat tartalmazó dokumentumokra milyen jogalapon és milyen jogszerű cél érdekében tartanak igényt. A Szarka Gábornak címzett válaszlevélből kiderült, hogy adatvédelmi okokból csak a bérszámfejtésre jogosult munkatársaknak van joguk ilyen adatokhoz hozzáférni, és emiatt nem hajlandók átadni a sztrájkolók névsorát.

A sztrájkot továbbra is folytatják – hangzott el a sajtótájékoztatón.

(Borítókép: Élőkép képernyőfotója az SZFE sajtótájékoztatóról. Fotó: Facebook)

index

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Sokan elcsábulnak, pedig könnyen lebuktathatók a csaló aktfotósok

Géza

Döbbenetes új információk láttak napvilágot: három hibát is vétett a Viking Sigyn kapitánya a dunai hajóbaleset során

Géza

Őrizetben a magyarországi tömegszerencsétlenséget okozó román sofőr – megrázó videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------