Hirmagazin.eu
Szép helyek

Az Szent Anna-tó misztikus története, melyet sokan nem ismernek!

Az egyetlen vulkanikus eredetű tó Romániában, Székelyföld szívében található. Az Erdélyi Csomád-hegység egyik kialudt vulkáni kráterében, Tusnádfürdőhöz közel fekszik a Szent Anna-tó. Része a Mohos Természetvédelmi Területnek, amely a Csomád két kráterét foglalja magába, az egyikben a tó, a másikban pedig a Mohos-tőzegláp található.

A legenda szerint a Szent Anna-tó helyén valamikor egy vár állt, és vele szemben a Bálványos hegyén is volt egy vár, melynek romjai még ma is megtalálhatóak.

Egyszer a bálványosi várba egy gazdag férfi érkezett, arannyal, gyémánttal bevont, csodaszép hintóval. A házigazdának nagyon megtetszett a hintó, és kérte, hogy adja el neki, azonban az idegen hevesen tiltakozott.

Az esti kockaparti alkalmával viszont elnyerte a vár ura a hintót, és már másnap ment is, hogy eldicsekedjen vele a testvérének. A testvére dühöngött az irigységtől, és megfogadta, hogy neki egyszer egy 12 lovas hintója lesz.

Törte a fejét, honnan szerezzen 12 lovat, míg nem az jutott eszébe, hogy a környék 12 legszebb lányát rendelte oda, és befogta őket a hintó elé.

A lányok meg sem tudták mozdítani a hintót, annyira nehéz volt, ám, a vár ura csak hajtotta őket az ostorral. Legelöl a legszebb lány, Anna volt befogva, akinek az ostortól meghasadt a szép fehér bőre, és kiserkent a vér belőle.

Amikor az úr másodszor is rávágott, Anna megátkozta, hogy süllyedjen a föld alá. Ekkor az ég elfeketedett, megnyílt a föld, és elsüllyedt a vár, a helyébe egy tó keletkezett, melyben 12 hófehér hattyú úszkált.

A hattyúk kijöttek a vízből, és visszaváltoztak emberré, a 12-ik, Anna ott maradt a tó partján, egy kápolnát épített, és abban élt élete végéig.

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

Kolmanskop, a namíbibai szellemváros

info

Három magyar város is a világ legnépszerűbbjei közt

info

Itt a tavasz! Újra nyílnak a hóvirágok Alcsúton

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian