Hirmagazin.eu
Főoldal » Az RTL Klub Bűnös lelkek című bűnügyi riportmagazinja felelevenítette a brutális móri mészárlást – Ez derült ki az egyik gyilkosról
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Az RTL Klub Bűnös lelkek című bűnügyi riportmagazinja felelevenítette a brutális móri mészárlást – Ez derült ki az egyik gyilkosról

Mór — Eddig soha nem látott felvételeket mutat be ma este az RTL Klub Bűnös lelkek című bűnügyi riportmagazinja a nyolc emberéletet követelő móri mészárlásról.

A műsorban látható, amint az elkövetők egyike, Nagy László lakásában sorra kerülnek elő a mészárláshoz használt eszközök. A filmben megszólalnak az áldozatok hozzátartozói, akiknek még 18 év után sem enyhül a fájdalma, az ügyben érintett nyomozók, szakértők és a másik elkövető, Weiszdorn Róbert is.

Mint ismeretes, 2002-ben két fegyveres rontott be a móri Erste Bankba, majd hidegvérrel lelőtte a bent tartózkodó nyolc embert. Öt év után derült ki, hogy az addigi gyanúsítottaknak, Kaiser Edének és társának ehhez a bűncselekményhez semmi közük. A valódi elkövetőket azt követően kapták el, hogy egy amatőr hadtörténész egy erdőben megtalálta a vérengzéshez használt fegyver bizonyos részeit, s ekkor került képbe Nagy László és Weiszdorn.

Kapcsolódó:

Megdöbbentő részletek: így fogták el a brutális móri gyilkosság elkövetőit

A móri gyilkossági ügyben a rendőrséget nyomra vezető védett tanú, Szebenyi István könyvében kitálalt a felderítés részleteiről. Elárulta, hogy hosszú idő után hogyan álltak össze a részletek, illetve hogyan bukkant rá a móri bankrablás közben használt fegyverekre.

Magyarország egyik legszörnyűbb vérengzését követte el Nagy László és Weiszdorn Róbert, akik 2002 májusában brutális gyilkosságok során kiraboltak egy bankfiókot. A fegyveres támadás során mindenkit gondolkodás nélkül megöltek, akiket a környéken találtak, majd 7 millió forint kíséretében távoztak. Hosszú évekig nem bukott le a 8 ember halálát kioltó páros, s már azt hihették, megússzák a büntetést – pláne, mivel két másik férfit gyanúsított a rendőrség a bankrablással –, ám 2006-ban Szebenyi Istvánnak köszönhetően váratlan fordulatot vett az ügy: sikerült megtalálni a bankbeli mészárlás tényleges elkövetőit.

Szebenyi, illetve az NN5 fedőnevű védett tanú segítsége nélkül talán még ma sem lennének meg a perdöntő bizonyítékok.

Szebenyi István Corpus delicti, avagy én voltam a „móri ügy” kulcsa című könyvében írta meg gyilkossági ügy kapcsán tett különös felfedezések történetét.

Szebenyi István és barátai véletlenszerűen bukkantak rá a gyilkossági ügyben használt fegyverekre és bizonyítékokra egy Tarján közeli erdőben. A bizonyítékokat sikerült azonosítani a rendőrségnek, ami alapján kiderült, hogy az erdőben talált fegyvereknek közük van a móri gyilkossághoz és a veszprémi postásgyilkossághoz is.

A rajtuk talált DNS megegyezett a másik két bűncselekmény helyszínén rögzített nyomokkal, ám nem tudtak vele mit kezdeni, mert nem volt a nyilvántartásban. Az elkövető büntetlen előéletű volt

– nyilatkozta Szebenyi a Ripostnak.

Ezután kapcsolódott be az ügybe az NN5 elnevezésű védett tanú, aki – miután egy riportban látta, hogy hol találták meg a fegyvereket – jelentkezett a rendőrségen. A tanút ugyanis megkereste egy ismerőse, hogy kölcsön adná-e egyik barátjának a fémdetektorát. Azonban nem akarta odaadni egy idegennek a drága tárgyat, ezért ő is elkísérte az erdőbe. Az ismeretlen férfi egy Skoda autóval érkezett meg érte, majd az erdő felé hajtottak. Amíg a férfi az erdőben keresgélt, ő az autóban várta, s miután az egy teli táskával visszaérkezett a járműhöz, kifizette a védett tanúnak az ígért összeget, aki ezek után el is feledkezett a történtekről, egészen addig, amíg meg nem látta a Szebenyi István által talált fegyvereket – ekkor állt össze a fejében a kép.

A tettes nevét ugyan nem tudta megmondani, de emlékezett a rendszámra részleteire és az autó színére, amivel az erdőbe utaztak, sőt, még telefonszámokat is vissza tudta keresni telefonjában.

Ezekkel a nyomokkal a kezükben a rendőrség könnyen a nyomára bukkant a két elkövetőnek, így és hamarosan elfogták Nagy Lászlót és Weiszdorn Róbertet.

Szebenyi István és a védett tanú által jelentett váratlan észvételek egyaránt előrelendítették az ügy nyomozását, ám a bíróság csak a védett tanúnak ítélte meg a jelentős összegű, 25 millió forint értékű nyomravezetői díjat, amiért Szebenyi István továbbra is neheztel, mert úgy érzi, sokat segített a nyomozás során, ezért az Európai Bírósághoz fordult az ügyben.

„Nagy László egy elég magas intelligenciahányadossal rendelkező személy volt. Egy borzasztó manipulatív ember. Az egész élete erről szólt. Manipulálta a környezetét, a feleségét és minket, a rendőrséget is próbálta manipulálni… Azt például többször kérdezte tőlünk, hogy mikor láthatja a móri helyszínről készült szemlefotókat. Szerette volna ezt megtekinteni, újra átélni az eseményeket. Narcisztikus volt. Mindig öntelt mosoly volt az arcán” – emlékezett vissza Ronyecz Csaba főnyomozó. Nagy még a tárgyalás előtt öngyilkos lett, társa a börtönben lelkésznek tanult.

blikk, ripost, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Megmentőjét keresi Anna

Géza

Ketrecéből szökött ki egy oroszlán, kiürítették a Veresegyházi Medveotthont – videó

Géza

Az illegális migránsokat frusztrálja, hogy folyamatosan fennakadnak a jól szervezett határvédelmi hálónkon..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------